שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    לידיה
    09/04/2013

ראיתי בהנחיות שאסור לשתות לפני בדיקת א"קג מים קרים.מדוע?
    שאלה נוספת -האם יש הגבלת גם לפני בדיקת צילום חזה XRAY?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    10/04/2013

שלום,
    אני לא מכירה את ההנחייה הזו וגם אף פעם לא הנחיתי את החולים לכך.
    קור מכווץ כלי דם ואולי מחיש את הדופק, אבל עדיין זו לא נראית לי בעיה, אולי במבחן מאמץ? גם בצילום לא צריכה להיות בעיה, לדעתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך-

לידיה
    15/04/2013

קור עושה דופק מהיר?אז לא כדאי לשתות מים קרים באופן כללי למי שסובל מדופק מהיר?ולא רק לפני בדיקת אק"ג?(אני סובל מדופק מהיר אדיוטופי מה שנקרא)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך- - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    19/04/2013

שלום,
    הרבה דברים יכולים להשפיע על הדופק: מאמץ, התרגשות, טמפרטורת הסביבה , טמפרטורת המים וכו'. מדובר בשנויים זמניים , שהגוף מווסת בד"כ. ההתייחסות שלי היתה לגבי בדיקת האק"ג או מבחן מאמץ באופן ספיציפי בלבד. ושוב- מעולם לא נתקלתי בהנחייה כזו לפני אק"ג וגם לא מסרתי כזו למטופלים שלי . רק ניסיתי להבין את ההגיון במתן הנחייה כזו, אם בכלל.
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו