אוזניים וטיסה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוזניים וטיסה
    שרון
    09/05/2013

לרופא שלומות.בת 45.עם הסטוריה של דלקות אוזניים כרוניות עד גיל 20,כולל אירוע של איבוד שמיעה זמני. לפני כשבועיים התקררות רצינית,אשר חלפה אולם נותרה תחושה של רטיבות באוזן שמאל ,שמיעה עמומה ותחושת אי נוחות (לא כאב). בעת בליעת רוק יש מעין "פצפוצים" בשתי האוזניים.בדיקת א.א.ג מאתמול ללא שום מימצא.בעוד 4 ימים אני טסה לחו"ל. מאחר ואני נוטה לסבול מכאבי אוזניים חזקים מאוד בעת הנחיתה,וחוששת שעל רקע המצב בנוכחי צפויה אולי החמרת התסמינים. האם יש ברשותך הצעות כיצד להתמודד עם הסיטואציה הצפויה ?הרופא צייד אותי באנטיביוטיקה במידה ותחול החרפת התסמינים בחו"ל,האם יש מקום להתחיל לנטול כבר עכשיו את הטיפול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוזניים וטיסה

הוספת תגובה

• אוזניים וטיסה - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    11/05/2013

שלום,
    כנראה מדובר בנזולים שהצטברו מאחורי עור התוף.
    אם את עדיין מנוזלת, כדאי להשתמש בספריי לאף, למשל מי-ים, ובתכשיר מפחית גודש - למשל קולדקס.
    לא נראה לי שכדאי להתחיל אנטיביוטיקה בשלב זה.
    להפחתת כאב בהמראה ובנחיתה- אפשר לעשות פעולות שמשנות לחצים באזניים: שתייה, לעיסה, מציצת סוכריה, קינוח האף (סגירת הנחיריים עם האצבעות מעל הנחיריים ונשיפות חזקות), פמפום.
    חופשה נעימה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

שרון
    12/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו