ברזל נוזלי וכאבי בטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברזל נוזלי וכאבי בטן
    דנה
    02/06/2013

אני בת 38 עם עבר מפואר של בעיות בקיבה.יש לי שבר בסרעפת וריפלוקס ויתר חומציות בקיבה.אני נוטלת תרופה כרונית לבעיות הללו.התחלתי השבוע לקחת ברזל נוזלי כי נאמר לי שזה הסוג היחיד שלא יגרום לי לתופעות לוואי חמורות כמו שילשולים, נפיחות בבטן וכאבי בטן.אז כן יש לי תופעות לוואי אבל אני חייבת לקחת אותו.שמעתי גם שאם אוכלי דברי חלב זה עוד יותר גורם לכאבי בטן אבל אני לא אוכלת אותם אחרי לקיחת הברזל, לא בסמוך ולא לפני אלא כמה שעות אחרי.אז... מה עושים? להתעלם מתופעות הלוואי ולהמשיך לקחת את הברזל? לאכול דברי חלב או לא והאם חלב/יוגורט כבשים/עיזים כן מותר? יש לי גם טעם רע בפה,ריח רע בפה והלשון שלי לבנה לגמרי.האם אני גורמת לעצמי עוד יותר נזק כמו דלקת חמורה בקיבה? מה עושים? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברזל נוזלי וכאבי בטן

הוספת תגובה

• ברזל נוזלי וכאבי בטן - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    06/06/2013

שלום,
    אני מבינה שאת מקבלת תרופה לרפלוקס, כנראה אומפרדקס או משהו דומה, שעלולה לפגוע בספיגה של מינרלים וויטמינים.
    ניתן לתת ברזל דרך הוריד ובכך "לעקוף" את הקיבה ולהמנע מתופעות לואי.
    לבריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו