מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלת הנשיקהעומר18/08/2013
שלום,
אבחנו אותי היום (אחרי כמעט שבועיים של מחלה) עם "מחלת הנשיקה" (בדיקה חיובית ל-EBV_IgM - שלילית ל-EBV_IgG, CMV_IgG ו-CMV_IgM. למעשה, הבדיקה הבודדת שכן יצאה חיובית עמדה על 160, כשחיובי נחשב ככל מה שמעל 20. בנוסף, בדיקת CRP של 37.63g/L, כשהערך התקין הוא בין 0 ל-5).
אחרי הנתונים הלא-בהכרח מאוד רלוונטיים האלה, רציתי לשאול שאלות שממש חשוב לי לקבל עליהן תשובה עמוקה וברורה, אבל אני מרגיש שאין לי ממש דרך חוץ מכאן:
1) כאב גרון התחיל לי את המחלה, נמשך עד היום 13 ימים אבל הולך ופוחת. החום נמשך עד היום 10 ימים, ונראה שהוא לא ממש זז (סובל מעוד מרעין בישין מאז התחיל החום, אבל נעזוב את זה לבינתיים). לכמה זמן בערך אני צפוי, להערכתכם, להמשיך להיות חולה (עם סימפטומים)?
2) מה הצורה שבה אני אמור להתנהג כדי לנסות לא להדביק אחרים? אשמח לפירוט בעניין.
3) במשך כמה זמן (נניח, לאחר סיום התסמינים) אני צפוי להיות עדיין מדבק?
4) האם אני יכול לדבק גם את מי שכבר נדבק בעבר (לא בשבועות האחרונים) ב-EBV?
5) האם עלי לעשות במהלך התקופה הזאת איזשהן בדיקות? לחזור על בדיקות לנוגדנים? לחזור על בדיקות ספירת דם (שהשתוללה קצת בפעמיים שעשיתי אותה בימים האחרונים, אם כי הפעם השנייה נראית לי - בעיניים לא מאוד מקצועית - קצת יותר טובה), תפקודי כבד, CRP וכו'?
6) כל הזמן מדברים על זה שיכולה להיות התנפחות של הטחול/הכבד (לפי בדיקות ידניות שעשו לי היום, נראה שאצלי זה לא קרה, בינתיים) - איך אני אמור לדעת אם משהו מהם התנפח? ויותר מזה - איך אני אמור לשמור עליהם? נניח - האם צריך להמנע מלשכב בצורות מסויימות (שרגילות עבורי)?
השאלות האלה ממש חשובות לי ויקבעו את השבועות הקרובים שלי (לפחות, אני משער), אז אשמח לתשובות בעניין (אם צריך "לדחות אותי" ולתת תשובות מאוחר יותר - גם בסדר גמור :) ).
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת נשיקה המלצה
תמי18/08/2013אצלי אובחנה מחלת הנשיקה ב 1.7 ומאז הטשבתתי.
אחרי סבל של חודש הגעתי לטיפול מדהים שכמה חבל שלא ידעתי על קיומו
לפני כן אחרת הייתי סובלת פחות.
את הטיפול למזלי מצאה עבורי חברה מהעבודה .
קבלתי שתי בקבוקים צמחיים שמחסלים את הוירוס ואחרי יומיים החום ירד ונעלם.
הטיפול העלים לי את מחלת הנשיקה בזמן אפסי כי אחרת הי נמשכת חודשים ארוכים.
תחפש בגוגל את האתר של רמי מור מחלת הנשיקה
פשוט תכתוב רמי מור מחלת הנשיקה והאתר יעלה לך.
לא מכירה בעולם טיפול כזה ממליצה בחום
תמי ס סטודנטית לרפואת שיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדייייייייי מספיק עם השקר!
עומר18/08/2013לשקר לאנשים חולים בשביל לעשות עליהם כסף? איך אתם לא מתביישים?
טיפול שעובד צריך בסה"כ להראות את זה בכמה מחקרים מדעיים והוא בפנים, ברפואה הקונבנציונאלית. אם רמי מור כזה תותח - שיראה את זה במחקרים הוגנים.
אבל הוא לא. הוא סתם רמאי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלת הנשיקה - תגובה
ד''ר יעל כוכבי19/08/2013שלום
מחלת הEBV אכן מתאפיינת בחום וכאב גרון בד"כ כ10 ימים עד שבועיים.
ההדבקה הינה מספר חדשים בטיפות מדרכי הנשימה.
אנשים עם נוגדנים לא נדבקים.
יש לעקוב אחר תפקודי כבד וגודל הטחול. בערך 3 שבועות מתחילת המחלה אפשרית הגדלה של הטחול עם סיכון לפגיעה בטחול בעקבות טראומה (קרב מגע, תאונה) ויש לנסות להמנע מגורמי טראומה בתקופה זו וכמובן לבדוק את גודל הטחול ע"י הרופא המטפל.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
עומר19/08/2013תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)