מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי שכמות וצווארענת09/09/2013
שלום
כל פעם שאני בלחץ נפשי (גם לא במודע) יש לי כאבי שכמות וצוואר מטורפים שמקרינים גם לזרועות הידיים.
קשה לי להרדם בלילה ואני ממש סובלת במהלך היום מהכאבים
לדוג' סבלתי מזה לאחר הלידה הראשונה, בתקופות מעבר בין עבודות או תקופות של אבטלה, עכשיו אחרי הלידה השנייה ובתקופת החופש הגדול שהבן הגדול היה בבית.
הכאבים מאוד מקשים עלי לבצע פעולות כמו עבודות בית ולטפל בתינוק.
האם יש כדורים שאני יכולה לקחת כדי להקל על הכאב?
אני לא יודעת אם מדובר ברקמות כואבות או שרירים תפוסים. פשוט כואב לי הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי שכמות וצוואר - תגובה
ד''ר יעל כוכבי10/09/2013שלום,
כדאי להגיע לאבחנה יותר מדויקת לפני הטיפול.
למשל: לפיברומיאלגיה יש טיפול בתרופות ספיציפיות, שהן במקור נוגדות דכאון.
לבריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי צוואר ושכמות
ענת12/09/2013שלום
בהמשך לתגובתך רציתי לספר שלאחר הלידה הראשונה (לפני שלוש שנים) כשסבלתי מאוד מהכאבים הייתי אצל שני אורתופדים שונים שאמרו לי שזה פיברומיאלגיה והם הפנו אותי לראומטולוג.
ואז הלכתי לשני ראומטולוגים שונים והם אמרו לי שמוקדם מדי להכריז על פיברומיאלגיה. בכל מקרה טיפול לא קיבלתי. אחרי חצי שנה מהלידה הראשונה התחלתי להתאושש פיזית וגם נפשית.
היום אחרי שלוש שנים אני יכולה להגיד בוודאות שאני סובלת מהכאבים בתקופות של לחץ נפשי. בתקופות כאלו אני ממש מרגישה את השרירים מתכווצים בלילה, קשה לי להרדם ואני חווה גלי חום (ואני בת 30!).
בהריון השני הלכתי לפסיכולוגית כדי לנסות למנוע את מצבי הלחץ, אבל לא הרגשתי שזה עוזר ורק הסכום שהוצאתי עליה כל חודש רק הלחיץ אותי יותר.
אני לא רוצה שיאבחנו לי פיברומיאלגיה כי אני פוחדת מהתווית ומאותה סיבה גם לא רוצה לקחת כדורים שנלקחים לדיכאון.
אחותי המליצה לי על כדורים שמרפים שרירים CYCLOBENZAPRINE 10MG
האם הם מתאימים למצב שלי?
תודה וסליחה שיצא קצת ארוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)