מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטמין D- מינון וחשיבותנדב05/11/2013
שלום רב ד"ר
אני בן 25 ונמצא אצלי רמה נמוכה של ויטמין D (רמה של 5 מתוך 100). אני ממעט להיחשף לשמש. בנוסף יש לי כ10-12 ק"ג עודף. יש לי עור בהיר לבן(שיער שחור)
הרופא המליץ על נטילת ויטמין D.
שאלתי היא האם אני יכול פשוט להיחשף במתינות לשמש במקום ליטול תוסף והאם זה יעשה את העבודה? או שבכל מקרה כדאי ליטול תוסף גם אם איחשף יותר לשמש?
בנוסף, במידה ונוטלים תוסף של ויטמין D איזה מינון מומלץ לקחת מדי יום והאם זה תלוי במידת החשיפה לשמש באותו יום או שבוע? בארץ יש רק כדורים במינון 400 יחב"ל אבל ניתן להזמין מחו"ל במחירים נוחים גם מינונים של 1000, 2000 ואף 5000 יחב"ל לטבליה. האם נטילת מינון של 5000 יחב"ל ליום כרוכה בסיכון כלשהו?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מנסיון
נירית05/11/2013היי,
לי היה ויטמין D - 10 לקחתי לפי ההוראה של הרופאה , לפי המירשם שלה במשך כשנתיים ויטמין d
ובהדרגה הוא עלה וכיום הוא 67 כמעט כמו שצריך.
עצתי - תקח לפי מה שהרופא ממליץ לא יותר מהכמות המומלצת ומידי חצי שנה עד שנה תעשה בדיקה לראות אם הגעת לנורמה.
במקביל אין שום מניעה להיות קצת בשמש, לא יותר מדי כי לא בריא.
יש גורסים שאם כל יום תהיה 15 דקות בשמש הויטמין D יעלה לך ולא תצטרך כדורים.
ומספיק שכף היד תחשף לשמש לא חייבים להשתזף בכל גוף.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D- מינון וחשיבות - תגובה
ד''ר יעל כוכבי10/11/2013שלום,
מקובל לטפל ב2000 יחידות בטיפות .
הרמה אצלך נמוכה מאד ולכן כדאי שתקח טיפול בהקדם, ללא קשר לחשיפה לשמש.
חשיפה לשמש עם עור בהיר היא בעייתית לטווח ארוך. ממה שקראתי- 10 עד 20 דקות ביום לא בשעות השיא (לא 10:00 עד 16:00 ) נחשבות בטוחות.
לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)