השפעת נטילת סמים ע"י האב על העובר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעת נטילת סמים ע"י האב על העובר
    נופר
    08/11/2013

שלום,
    האם במקרה שבו גבר, המכור לסמים קשים, מכניס אישה להיריון, הדבר יכול לפגוע בעובר? (כלומר, הזרע נפגם כתוצאה משימוש בסמים והדבר מוביל לפגיעה תמידית בילד). ואם כן, האם התינוק יכול להיוולד עם תסמינים של מכור לסמים, להיות עצבני ובאי-שקט?
    אני מכירה בחור שאביו היה מכור לסמים קשים, ולדברי אימו הוא היה תינוק ובהמשך ילד מאוד עצבני, בוכה ללא הרף, ואלים. וגם כיום כשהוא בחור בשנות העשרים לחייו, הוא מאוד עצבני, עם סף גירוי נמוך וקושי בדחיית סיפוקים, אלים כלפי אימו, סובל מחרדות ודיכאונות והוא אובחן כלוקה בהפרעת אישיות לא ספציפית וליקוי התפתחותי ונוטל כדורים פסיכיאטרים. אני תוהה אם יש קשר בין הבעיות מהן הבחור סובל כיום לכך שאביו היה מכור לסמים קשים כשעיבר את אימו.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יתכן שכדאי לשאול

ליאור
    13/11/2013

שאלה אחרת: האם הילד (העצבני, האלים ובעל סף גירוי נמוך) ירש תכונות אלה מהאב, ותכונות אלה גרמו לו (לאב) להתמכר לסמים?

זה בד"כ המצב, ולא להיפך.
    בכל מקרה, אם אכן יש לו אישיות שנוטה להתמכרויות, יתכן מאוד שגם לבן יש אישיות שנוטה להתמכרויות, וצריך להיזהר בעניין.

אינני רופא, אני מגיע מתחום הפסיכולוגיה.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו