דלקת בשד ואוגמנטין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת בשד ואוגמנטין
    רוית
    13/11/2013

שלום ד"ר יעל כוכבי,
    יש לי דלקת בשד עם חום גבוה. הייתי היום אצל הרופאה והיא רשמה לי את האנטיביוטיקה אוגמנטין.
    ראיתי שהאנטיביוטיקה הזו היא חזקה מאוד ופוגעת בהרבה חיידקים טובים בגוף, מעבר למה שהאנטיביוטיקות האחרות פוגעות. ראיתי גם שיש לה תופעות לוויאי ושהיא פוגעת בכבד.
    אני יודעת שהאמוקסיצילין מגיעה בוורסיות פחות חזקות (כמו מוקסיויט או מוקסיפן) ורציתי לשאול מדוע הרופאה נתנה לי אנטיביוטיקה כה חזקה אם יש אופציות אחרות?
    אני לא אחת שששה לקחת תרופות ומאוד קשה לי לקחת את האנטיביוטיקה הזו ואני לוקחת אותה רק כי אני יודעת שאין ברירה והזיהום יכול להחמיר אבל האם חשוב שזו תהיה דווקא האנטיביוטיקה הזו שהיא כ"כ לא טובה??
    ד"א, אני בת 28 ומניקה תינוקת בת חודש.

תודה רבה,

רוית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת בשד ואוגמנטין

הוספת תגובה

• דלקת בשד ואוגמנטין - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    16/11/2013

שלום,
    לאוגמנטין טווח טיפולי רחב יותר מזה של מוקסיפן , כלומר: היא יעילה כנגד חיידקים שיש להם עמידות למוקסיפן. הרופאה בדקה שקלה והחליטה לתת אנטיביוטיקה יעילה יותר .
    כל אנטיביוטיקה עלולה לפגוע זמנית בחיידקים הטובים.
    לבריאות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו