בדיקת דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת דם
    מיכל אהרון
    02/02/2014

שלום רב !!!

אני בת 65, לאחרונה עשיתי בדיקות תוצאותיהן :
    cholesterol 196
    triglycerides 329
    cholesterol hdl 51
    non hdl cholesterol 145
    רציתי בבקשה לשאול , את הבדיקות הנ"ל עשיתי לאחר שהרופאה אמרה לי להוריד את התרופה שלקחתי שנים, תרופה בשם בזיפיברט 400, הייתי לוקחת אותה בשילוב עם סימבסטטין בערב. בדיקה שעשיתי לפני זו הנזכרת למעלה הייתה בסדר גמור מבחינת ערכי הכולסטרול והטריגליצרידים. שבוע רק שהורדתי את הבזיפיברט 400 כבר עלה לי הטריגליצרידים ל-329. הרופאה טענה שאני לוקחת יותר מידי תרופות ולכן הורידה לי את הבזיפיברט, האם באמת יכול להיות שהורדת התרופה בזיפיברט גרמה לערך גבוה של טריגליצרידים ?, מה לעשות הרופאה מתעקשת שלא אקח את התרופה הנ"ל ואני מאוד פוחדת שהטריגלצרידים לא יעלו יותר ?, האם יש מקום לדאגה ?
    אגב הדבר היחיד שאמרה לי הרופאה לאחר שהתעקשתי זה לחכות לעוד שלושה חדשים ואז אעשה בדיקת דם נוספת, אבל אני פוחדת שבשלושה חדשים האלו המצב יחמיר, מה לעשות, זקוקה לעצה.....

תודה מקרב לב
    מיכל אהרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת דם

הוספת תגובה

• בדיקת דם - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    04/02/2014

שלום,
    אכן הבזפיברט נועד להוריד את רמת בטריגליצרידים. אני לא יודעת מה היו שקולי הרופאה
    כשהורידה דוקא תרופה זו ואני לא מכירה את כל המכלול של מצבך הרפואי.
    כדאי לדון על זה עם הרופאה ולנסות להבין .
    לבריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו