תחושות לא טובות מתמשכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחושות לא טובות מתמשכות
    ערן
    04/04/2008

שלום.אני בן 26 וסובל מזה שנים מתחושות רעות של אי שקט, תחושת מחנק, לעיתים בחילה וחוסר אנרגיה ורעד פנימי. בדיקות דם לאורך השנים כולל בלוטת התריס,ויטמינים, סוכר, ברזל, בדיקת שתן -הכל תקין. לחץ דם הוא 80/120 לא לוקח תרופות מירשם.
    האבחנה של הרופא משפחה היא שמדובר בחרדה והוא רשם לי את התרופה רסיטל.
    אציין שאין לי דיכאון ומצב הרוח שלי תקין לכן אני מפחד לקחת את התרופה הזו כיון שהיא במקור נוגדת דיכאון. אני גם חושש מתופעות הלוואי הרבות כמו השמנה,פגיעה בתיפקוד המיני וכו')
    1.האם אכן נראה על פניו שמדובר על תופעת חרדה? היתכן שהיא מתמשכת שנים כה רבות?
    2.האם יש חלופה טובה ומועטת תופעות לוואי לתרופה רסיטל ?(לדוגמה ולריאן בכמוסות שידוע כמרגיע).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחושות לא טובות מתמשכות

הוספת תגובה

• תחושות לא טובות מתמשכות

ד''ר גרי בלומברג
    04/04/2008

ערן, שלום

רסיטל תרופה טובה גם לדכאון וגם לחרדה. רוב תופעות הלוואי חולפות בחודש-חודשיים הראשונים של טיפול. חשוב מאוד להתחיל עם חצי כדור בשבוע-שבועיים הראשונים כי בהתחלה יכול להיות התגברות החרדות. אח"כ עובד יפה.

כל תופעות הלוואי הפיכים בהפסקת הטיפול. שווה לנסות ואם תופעות הלוואי לא נסבלות - תפסיק. אם אתה לוקח יותר מ 3 שבועות כדאי לרדת בהדרגה לחצי כדור לשבוע לפני שתפסיק.

זה שהתלונות ממושכות יותר תומכת יותר בחרדה מאשר במחלה אורגנית.

בהחלט אפשר לקחת תרופות טבעיות להרגעה. אבל הן עוזרות רק לזמן קצר. לדעתי במצבך עדיף לקבל תרופה כמו רסיטל שהיא מטפלת ולא רק מרגיעה לתקופה של 6-12 חודשים . לא ידוע לי על טיפול טבעי לחרדה אבל שווה להתיעץ עם מטפל/ת אלטרנטיבי/ת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו