אוזן סתומה ?!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוזן סתומה ?!
    אבי
    04/04/2008

לילה טוב

היום בשעות הערב החלו מעט כאבים מטרידים באוזניים (בעיקר בימנית), הכאב הוקל מעט בנגיעה בפתח האוזן בתחילת התעלה.
    פימפמתי מעט ומספר פעמים עם האצבע בפתח האוזן כי זה היה מרגיע מעט את הכאב אך לאחר מספר דקות, האוזן פשוט נסתמה לי, תחושה של כאילו נכנסו לי מים לאוזן או שיש שם משהו שחוסם אותה.
    תחושת האוזן הסתומה לא חלפה עדיין (כ-6 שעות) והתופעה מאוד מטרידה ומעצבנת אותי, אני שומע באוזן את הצעדים שאני הולך ולפעמים גם רחש חלש כמו של גלי ים.
    היה נדמה לי מספר פעמים כאילו כל הצד הימני של האוזן נרדם לי, מסביב לאוזן, רקה ימנית וכו', במגעע עם היד התחושה מעט קהה אך מורגשת, בנגיעה עם חפץ קר או חם באזורים אלה אני מרגיש את החום/קור.

ניסית כמעט הכל כדי לשחרר את האוזן, לעיסת מסטיק למספר דקות, פיהוקים חזקים מס' פעמים, מילוי אויר תוך סתימת האף, התכופפות קדימה, אך ללא הואיל.

- האם הנ"ל אכן אוזן סתומה ? כיצד אפשר לשחרר, האם יש לפנות לרופא ומתי זה אמור לעבור מעצמו.
    - האם יתכן כי אכן יש לי חסימה בכלי דם באזור הימני שגורם בעיקר לתחושת האוזן הסתומה ?
    - האם יש לכם עוד המלצות בבקשה ?!

(לציין כי אני בסופה של מחלה ויראלית כנראה שהחלה ביום שלישי בערב עם חום ליום אחד, כאבי שרירים וראש שנמשכו כיומיים וכאב גרון, כאשר היום נותר מעט כאב ראש, וכאבי גרון (לא חזקים אך מטרידים)

תודה על כל עיצה ועזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוזן סתומה ?!

הוספת תגובה

• אוזן סתומה

ד''ר גרי בלומברג
    05/04/2008

אבי, שלום

יש כמה סיבות לאוזן "סתומה". אין לאבחן או לטפל ללא בדיקה. פנה לרופא/ת המשפחה שלך בבוקר או היום למוקד חירום אם מאוד מפריעה לך. סביר מאוד שקשור למחלה הוירלית שיש לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועדכון נוסף

אבי
    05/04/2008

במשך הלילה התעוררתי והסתבר לי כי האוזן השתחררה לגמרי.

השינה בלילה לא היתה כל כך טובה, מעט כאבי ראש מציקים, כאבי גרון וכו'.

החל מהיום בצהריים הראש שוב התחיל טיפה להציק, כולל עייפות ודרגותשונות ומשתנות של אוזן סתומה, כאשר לקראת הערב האוזן כמעט חזרה להיות סתומה כפי שהיתה אתמול.

- האם תופעת האוזן הסתומה יכולה להצביע גם על מצבים מסוכנים ? מחלות לא סמפטיות ?
    - האם כל התופעות הנ"ל מצביעות כמעט בוודאות על המחלה הויראלית כגורם ?
    - האם הפנית אותי למוקד חירום בגלל שהבעיה דורשת התייחסות דחופה או כי זה מציק לי ?
    - האם לדעתך אני צריך כבר לפנות לרופא א.א.ג לבדיקה או להמתין שבוע מתחילת המחלה כדי לתת לה צ'אנס לעבור מעצמה ?

תודה על הכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזן סתומה

ד''ר גרי בלומברג
    05/04/2008

שלום, אבי

הכי סביר שיש מחלה וירלית שגם משפיעה על האוזניים. היות ויכול להיות שעווה או דלקת בתעלת האוזן כדאי להיבדק. לא צריך רופא/ת א.א.ג. - רופא/ת משפחה גם יודע/ת לאבחן.

אם אין ממצא בבדיקה אבל התחושה לא עוברת עם שאר התלונות של הוירוס, אז יש סיבה לברר.

המלצתי על מוקד חירום עקב הסבל שביטאת. לא נראת לי סיבה לדאגה.

ממליצה לגשת מחר לרופא/ת המשפחה לבדיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב תודה ודבר באמת באמת אחרון

אבי
    05/04/2008

כפי שרשמתי האוזן חזרה אחה"צ להיות סתומה כמו אתמול.

לפני כחצי שעה התחלתי להשתעל קצת, לאחר מכאן הרגשתי כאילו כל הימני שלי בפנים נרדם (כאילו אין לי תחושה במגע באזור), מדובר בצוואר בצד הימני, מתחת לאוזן הימנית וחלק מהלחי הימנית, הפעם חוסר התחושה היה נראה לי מובהק יותר מכפי שהיה עד כה.
    התופעה מאוד הלחיצה אותי וגרמה לי להשתעל יותר (כנראה מהלחץ ???).
    לאחר מספר דקות (עד 5 דקות) בדקתי אם אני מרגיש תחושת קור באזור, בהצמדת מכשיר קר וראיתי שאני כן מרגיש קור.

שאלתי הבאמת אחרונה:

* מה יכולה להיות תופעת תחושת ההרדמות של הצד הימני של הפנים ?
    * האם יש מצב שדלקת באוזן / המחלה הויראלית ו/או אולי נוזלים רבים גורמים לחוסר תחושה ?
    * האם יתכן מצב כי בשל מצב שמביא לחוסר תחושה גורם גם לסתימת האוזן ?
    * האם התחושה הנ"ל נראית מדאיגה ?

אני חייב לציין כי ביום שישי הייתי אצל הרופא (אומנם לא הרופא הקבוע) שבדק את הגרון ואמר שאינו רואה כל ממצא או דלקת, פרט לאודם קל.
    הוא לא בדק את האוזניים כי כאב האוזניים וסתימת האוזן קרתה רק אחר הצהריים ביום שישי.

אני מאוד מודה לך על הסבלות והתשובות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר גרי בלומברג
    05/04/2008

אבי, שלום

לא נראה שיש לך מה לדאוג. יש הרבה תופעות חולפות בזמן מחלה וירלית. כל עוד שהן חולפות ולא חוזרות לאחר תום המחלה, אין להן משמועות מיוחדת.

על מנת לאושש את הסבירה שהאוזן חלק מהמחלה הוירלית - לך מחר בבוקר להיבדק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה :)

אבי
    05/04/2008

כמו שאת רואה אני לא יכול להתאפק

הדבר שמטריד אותי הוא, האם יתכן כי האוזן מורגשת כסתומה בגלל חסימת של כלי דם באזור ? האם במידה וזו היתה חסימה הייתי צריך להרגיש נימול באיזשהוא שלב ? או שחוסר אספקת דם לא בהכרח יגרום לנימול ?

האם יתכן כי משהו חוסם את העצבים באזור, דבר שגורם לאוזן להסתם ויכול גם להסביר את חוסר התחושה באותו צד מידי פעם ?

אלה הדברים שהכי מעסיקים אותי עכשיו - מה הסיכוי שמשהו אחר רציני יותר גורם לכך ועד כמה מסוכן.

תודה על הכל ולילה טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוזן סתומה

ד''ר גרי בלומברג
    07/04/2008

אבי, שלום

האם פנית לרופא/ת המשפחה ונבדקת?

אין טעם לחפש סיבות נדירות לתלונותיך. מה שנפוץ יותר הרבה יותר הגיוני. אני לא בקיאה בבעיות של כלי דם בתוך האוזן או עצבים שם. אבל נשמע עדין קשור למחלה וירליתץ

אם אתה מודאג, אני ממליצה להיבדק ע"י רופא א.א.ג. אם רופא/ת המשפחה לא מצא/ה דבר בבדיקה.

הסיכוי שיש לך בעיה רצינית או מסוכנת קטן מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו