מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כללי-תזונת האדם.שלומי כהן20/05/2014
היי שלום רב ד"ר יעל כוכבי.שלום וברכה לך.
אהה היי שלום..שלום רק רציתי להגיד ולשאול כמה דברים:
-אהה היי שלום..רק רציתי להגיד ולשאול ש: סתם רציתי לשאול משהו בקשר לתזונת האדם.
אהה רציתי להגיד עוד לפני שאני הולך לשאול רציתי להגיד שזה יהיה שאלה על תזונה מן החי והשפעותיה על גוף האדם.
ככה קודם כל רציתי להגיד שאני לא צימחוני/ולא טבעוני.עדיין אוכל מן החי.
עוף,בשר,ביצים וחלב בין היתר זה לא הדבר היחידי שאני אוכל,אני גם מ לא פירות וירקות,בינהם גם גזר,אגוזים,שקדים,בוטנים ,טחינה שעשירה בברזל וכדומה.
עכשיו רציתי להגיד שלמרות שאני לא צימחוני/טבעוני ואני יודע מה ההבדל בינהם אני כל הזמן בזמן האחרון שומע על שתונה מן החי בין היתר ממש לא בריאה לגוף האדם,
ושזה יכול לעשות מחלות וסרטן בעתיד וכל מיני סוגי סרטן וכדומה,בקיצור נשמע מפחיד.
עכשיו רציתי להגיד ששנים שאני אוכל מן החי ועוד לא צימחוני,ואכלתי מן החי כי יש נגיד בעוף יש אבץ שטוב לגוף האדם...
ובבשר,ממש חתיכת בשר יש vitamin b12 וזה גם חלבון שטוב לגוף האדם ופתאום בזמן האחרון,
שומעים כל מיני תחקירים בטלוויזיה,באינטרנט שתונה מן החי לא טובה לגוף האדם ורק מזיקה.....
אני באופן כללי אוכל בשר רק בשביל הויטמין b12 ואני כן אוכל חלב ומוצריו ולא חלב סויה וכל מיני כאלו,חלב רגיל...
ואגוזים,ושקדים,וגזר וקטניות אני מגוון בין כל המזונות....
אז רציתי פשוט לבקש ממך חוות דעת רפואית ממך יעל.מה את חושבת האדם להמשיך עם התזונה מן החי.??זה כן בריא/לא בריא,מזיק??
פשוט חוות דעת על כל העניין הזה....
וסתם שאלה את כן אוכלת /לא אוכלת מן החי??
מחכה לתשובה ויום טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כללי-תזונת האדם. - תגובה
ד''ר יעל כוכבי03/06/2014שלום,
אני חושבת שצריך לצרוך מכל סוגי המזון, מן החי ומן הצומח. ולשאלתך, כך אני נוהגת.
העובדה שאנו זקוקים לויטמין בי12 שיוצר ע"י חיידקים בקיבת הפרה, מעידה על היותנו טורפים, מבחינה אבולוציונית.
אני מבינה ומכבדת מי שבוחר שלא לאכול בעלי חיים מסיבות מוסריות.
אני לא מסכימה שמזון מן החי מסוכן לבריאות, ואני לא חושבת שטענות כאלו הוכחו מדעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללי תזונת האדם
שלומי כהן04/06/2014היי.שלום רב לדוקטור יעל כוכבי.שלום וברכה.
היי שלום וחג שבועות שמח לך יעל.
אהה קודם כל רציתי להגיד שהרגעת אותי ותודה על חוות דעתך בנושא...
אז אפשר להגיד שאני יכול להמשיך עם התזונה שלי שאני בעיקרון אוכל הכל בשילוב עם פעילות גופנית..
אני אוכל הכל אני לא צמחוני ולא טבעוני.אני אוכל הכל מן הצומח,מן החי וגם גבינות ומוצרי חלב...
אגב סתם שאלה מוצרי חלב זה בריא או לא לגוף האדם??
אז זהו אז אני אוכל הכל עוף,בשר,ביצים,דגים,אגוזים,שקדים,קטניות,מוצרי חלב,פחמימות..אני אוכל הכל בשילוב עם פעילות גופנית זה בסדר נראה לך??
וסתם רציתי להגיד שאני לא אוכל שטויות כמו חטיפים, שתייה ממותקת ,ממתקים וקוראסונים למינהם....אני אוכל שטוב לי..מה שצריך לפי דעתי לגוף האדם...
מחכה לתשובה וחג שמח.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)