כאבי בטן...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן...
    רוני
    12/04/2008

לרופאי הפורום שבת שלום,

אתמול אחר הצהריים כאבה לי הבטן מאוד (במשך שעה לא יכולתי לזוז, הבטן שלי התנפחה- חשבתי שזה מגזים אבל פשוט לא יצא כלום, בנוסף סבלתי מבחילות קשות- עד כמעט הקאה). אחרי שעה לקחתי פפברין והתחלתי להרגיש יותר טוב ואפילו בערב היתה לי יציאה, אך עדיין הבטן נותרה נפוחה ונשארו לי מיחושים מציקים.
    במשך הלילה התעוררתי כמעט כל שעה בגלל כאבי בטן, הרגשתי כאילו הבטן שלי מתפוצצת, אז לקחתי כדור פפברין נוסף- הנחתי כרית חימום על הבטן , ושוב התחלתי להרגיש מעט יותר טוב, אבל עדיין הבטן מאוד נפוחה ואני סובלת ממיחושים מאוד מאוד מציקים.

על מה הסיפטומים הללו מעידים?
    האם הכאבים הללו יכולים לנבוע מלחץ (למרות שבעבר מעולם לא סבלתי מתחושות כאלו בזמן לחץ)?
    איזה תרופות אני יכולה לקחת כדי להקל על המצב (מעבר לפבברין)?

תודה, ושבוע טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן...

הוספת תגובה

• כאבי בטן

ד''ר גרי בלומברג
    12/04/2008

שלום, רותם

יש הרבה סיבות לכאבי בטן ורובן חולפות ו/או לא מסוכנות. אבל אין להחליט ללא בדיקת רופא.

התלונות שלך יכולות להתאים לגזים.

אם הכאבים בלתי נסבלים או אין יציאה או יש חום או הבטן קשה - תפני למוקד חרום כפי שמקובל בקופת החולים שלך.

אם עדיין יש כאבים פחות קשים מחר תפני בבוקר לרופא/ת המשפחה לבדיקה.

PAPAVERINE טוב מאד לכאבי בטן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך...

רוני
    12/04/2008

ראשית תודה על התשובה המהירה,

אתמול, במשך שעה, הכאבים באמת היו בלתי נסבלים - ממש התפתלתי מכאבים (אולי בגלל שגם לא היו לי גזים ויציאות, והבטן שלי עשתה המון רעשים פנימיים), אבל אחרי שלקחתי את הכדור, הרגשתי יותר טוב. עכשיו יש לי יציאות, וחום אין לי ממש אלא 37.3. ואני אפילו אוכלת מעט (למרות שאוכל מחמיר את הכאבים)
    אני לא יודעת להגיד אם הבטן שלי קשה - אבל לא נראה לי,כאשר אני לוחצת על הבטן אז יש לי רגישות מסוימת בבטן ימנית תחתונה(זה לא תוספתן כי הוציאו לי אותו לפני 3 שנים).

את האמת גם לי היתה תחושה שאלו כאבים מגזים- אבל בדרך כלל זה עובר אחרי כמה דקות ואצלי זה לא עובר כבר למעלה מיום. מה שהכי מפריע לי שהכאבים מעירים אותי כל שעה (פחות או יותר) מהשינה, ואני מפחדת שגם הלילה זה יקרה, יש לך טיפ כיצד ניתן למנוע זאת?
    מדוע בכלל הכאבים מופעים באמצע הלילה (ידוע לי שישנים בדרך כלל הכאבים לא מעירים משינה)?

להגיע לרופא משפחה זו קצת בעיה (כי הוא נמצא 100 קילומטר מאיפה שאני לומדת).

שבת שלום,
    רותםץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר גרי בלומברג
    12/04/2008

שלום, רותם

כן חשוב להגיע לבדיקת רופא מחר אלא אם התלונות לגמרי חלפו. אין בקופה שלך דרך להגיע לרופא קרוב יותר? סניף אחר? כדאי לברר באתר האינטרנט של הקופה או בטלפון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו