בעיות B12 נמוך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות B12 נמוך
    אבי
    02/09/2014

שלום רב,

אני מוטרד מאופן הטיפול והאבחנה שקיבלתי ומעוניין לקבל סיוע בנושא.
    6 שנים חזרתי מטיול ממושך במזרח וכמובן לא אכלתי הרבה בשר וכשחזרתי ועשיתי בדיקות דם בין היתר בגלל אפיזודה נפשית היה לי 194 של B12 בדם. תוצאה שלהבנתי מעט נמוכה אך סביר מאד שנגרמה עקב תזונה לקויה בעיקר (הרופאים לא יידעו אותי ולא הייתי מודע לעניין. מלפני שנתיים עברתי בדיקת דם נוספת והתוצאה של B12 הייתה 214. שוב בקצה התחתון של הסקאלה אך נראה שהכל בסדר. מלפני שנה שוב עברתי בדיקות דם והתוצאה היתה 153. תוצאה נמוכה ולכן הרופא נתן לי לעשות 5 זריקות של B12 במשך חודש. כחודש לאחר הזריקות עברתי בדיקה נוספת והתוצאה הייתה 539. לאחר תוצאה זו החלטתי בעצמי (פחות בעצת הרופא) לקחת באופן יומי כדורי B12 מתחת ללשון במשך 4 חודשים. בבדיקת דם שביצעתי לאחר 4 חודשים שהייתי על הכדורים התוצאה ירדה ל315. חזרתי לרופא בבקשה לקבל הפניה לבדיקה של סיבות לאי ספיגת B12 בעיכול או אחרת כי להבנתי יתכן שישנו גורם מפריע (בעיות בכבד,זיהום חומציות יתר, באמת שאינני יודע...) בקשתי מבחן שילינג כי על זה שמעתי מדוד פרופ' בארה"ב. הרופא כאן לא ממש ידע על איזשהם בדיקות שעושים בכל זאת נתן לי הפניה לשילינג. שבדקתי מול כל בתי החולים שהכרתי וגם מול קופ"ח מכבי אמרו לי שכבר לא עושים את זה ומצאתי את עצמי עובד עצות. כמו כן לאחר הבדיקה של ה315 ביקשתי מהרופא מרשם ל5 זריקות נוספות שאקח אותם פעם בחודש (כך חשבתי שאצא מאוזן פחות או יותר) לאחר כ-5 חודשים שסיימתי את הזריקות האחרונות של פעם בחודש רמת הB12 שלי הייתה 356. כלומר תקין אבל כמובן בזכות הזריקות אחת לחודש ולא ממשהו אחר. כאמור אני אוכל בשר כל חיי ובבדיקות שעשיתי מלבד הB12 לא היו איזה חריגות מיוחדות.
    איזה בדיקות קיימות היום שאפשר לעשות בנושא בעיות ספיגה והסיבות?
    האם ניתן לבקש אותם מהקופ"ח? ואם לא אז מאיפה כן?
    האם כך סתם פתאם באמצע החיים לבחור בריא פתאם יש מחסור בB12 וגם ירידה ברמה באם מפסיק זריקות? האם אין גורם לבעיה שצריך לבדוק והקופ"ח והרופא לא מחויב לבחון את הסיבות יותר לעומק?
    מבקש עזרה.. תודה מראש וסליחה על הסיפור הארוך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות B12 נמוך

הוספת תגובה

• בעיות B12 נמוך - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    06/09/2014

שלום,
    אני מבינה שהרמה כעת תקינה ויציבה.
    סיבות עיקריות: מחסור בתזונה. אם אכן אתה אוכל בשר בקר (אין בכלל מקור צמחי לויטמין זה) אז כנראה שיש לך בעיית ספיגה , כגון חוסר IF. אכן לא מבצעים היום מבחן שילינג למיטב ידיעתי.אפשר לבצע בדיקה לנוגדנים אנטי-פריאטליים.
    טיפול בזריקה אחת לחודש הוא סביר. לחילופין אפשר לקחת כדורים במתן תת-לשוניץ
    לבריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו