התייעצות לגבי תופעה חוזרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות לגבי תופעה חוזרת
    אלי
    19/04/2008

שלום לכם

מידי פעם יש לי חולשה שמתבטאת בעיקר בחולשה בגפיים (עליונות ותחתונות) ועייפות שכוללת גם עייפות עיניים.

לרוב לאחר מספר דקות שמופיעה החולשה מופיע גם התקף שיעול חזק שנמשך עד לחצי שעה.
    כמו כן במקרים רבים מופיע גם מעין דחף להתפנות בשירותים.

לאחר תום התקף השיעול (כאמור לאחר חצי שעה עד שעה) וישיבה בשירותים (לפעמים עם יציאה ולפעמים בלעדיה), החולשה נמשכת עוד כשעה-שעתיים ועד לחצי יום עד יום שלם.

מעניין אותי לדעת:
    האם יש קשר בין כל הסממנים האלה או חלקם ?
    אילו מצבי חולי יכולים, אם בכלל, לגרום לכל התסמינים האלה. (גם מצבים נדירים).
    האם יתכן וניתן להסביר את כל התופעות הנ"ל כסימנים של מתח וחרדה בעקבות תחושת החולשה ?

איך בודקים בכלל קשר בין כל התסמינים האלה ומהו העקרי, טריגר שגורם לכל השאר ובו יש להתמקד ולבדוק סיבתו ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    20/04/2008

שילוב התסמינים באמת לא אופייני לבעיה מסויימת ובמקרים כאלה באמת צריך לחשוב על מתח. עם זאת לשאלתך על מצבים נדירים הייתי מציע להבדק ע"י נוירולוג ולשלול מחלות שרירים או מחלת עצב-שריר כגון מיאסטניה. במיוחד שאל אותו לגבי עייפות העיניים. כמו כן כדאי לבדוק רמת 5HIAA בדם לשלול מצב נדיר של הפרשת חומרים הגורמים לשיעול ויציאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה - והבהרה

אלי
    21/04/2008

תודה

איך אוכל לבקש מהרופא בדיקה כזו ? הוא לא כל-כך חושב שיש לי בעיה רצינית והכל זה עניין של חוסר כושר גופני ופעילות גופנית, מאחר וכל הבדיקות הרגילות תקינות.

לגבי שני הכיוונים שהעלת:

* מחלות שריר ועצב, האם ישנם עוד תסמינים למחלות אלה ? והאם בדיקות דם כלליות אמורות להראות עוד תוצאות לא תקינות במידה ומדובר במחלות כאלה ?
    * לגבי בדיקת הסמן, הבנתי שמדובר בסרוטונין, האם שוב בעיה בתחום הזה מלווה בתסמינים נוספים והאם הדבר יכול להראות גם בבדיקות כלליות ?

תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו