קור בלתי נסבל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קור בלתי נסבל
    ליאור
    23/10/2014

שלום,

אני בן 26, 1.81 מ', 64 ק"ג (BMI 19.54) וסובל זה מספר שנים מתופעה מטרידה מאד - בכל אימת שסביבתי קרה - קר לי מאד, ובכל אימת שחמה - חם לי מאד. אני מרגיש כמו יצור בעל דם קר ללא יכולת כלשהי לווסת את טמפרטורת הגוף שלו, כך שתמיד צריך להתאים את הסביבה שלי לעצמי ב-100 אחוז, וכל חריגה קטנה מיד מביאה למועקה.

סוגיית הקור קריטית לרוב יותר מהחום ומעיקה מאד (סובל בעיקר בכפות הרגליים, ידיים, אזניים ואף). לאחרונה אפילו התחלתי להרגיש דקירות קטנות/עקצוצים בכף רגל ימין, אין לי מושג מה זה אומר (?).
    רוב הזמן תחושת הקור אובייקטיבית לחלוטין, ואכן איבריי קפואים, אך לעתים קורה שאני מרגיש קור בכפות הרגליים - אך כשאני ממשש אותן בעזרת כפות הידיים הטמפרטורה נדמית כסבירה. כתוצאה מהנ"ל אני ישן בקיץ עם שני זוגות גרביים ובחורף עם שלושה - ללא תפר, מאחר ותפר גורם לי להרגיש שזרימת הדם לרגל נחסמת והדבר פוגם ביעילות החימום ואף מחריף את המועקה.

יש לציין שללא קשר ישיר לכך (אני מניח?), אני סובל מבעיית נשימה המקשה עליי מאד את השינה ומביאה למספר יקיצות רב בכל לילה.

אשמח להשערה כלשהי בנידון, או הפנייה לכיוון רפואי. לצערי רופא המשפחה שלי לא התייחס לנושא ברצינות, בעוד שאני סובל מאד מכך, בעיקר כשאני מנסה להרדם ו/או לקיים שנת לילה רציפה (לעתים משתין הרבה עקב כפות רגליים קפואות, או נזלת מרובה עקב אף קפוא).

תודה ושבוע טוב,
    ליאור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קור בלתי נסבל

הוספת תגובה

• קור בלתי נסבל - תגובה

ד''ר יעל כוכבי
    22/11/2014

שלום,
    ראשית, יש לברר לעומק את נושא השינה ולטפל בו.
    עקצוצים- תופעה שנקראת פרסטזיה- לברר: בדיקות ויטמין בי12, סוכר, תפקוד בלוטת התריס. EMG .
    לגבי תחושות הקור/ חום יתכן שמדובר ברגישות אישית ולאו דוקא במחלה כלשהי: גם כאן:
    כדאי לבדוק את תפקוד בלוטת התריס, אקו לב, דופלקס עורקי רגליים, אפשרות של תופעת רנו.
    לבריאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו