הקאות וכאבי בטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקאות וכאבי בטן
    AK240
    26/04/2008

ערב טוב ,
    מאז שסבא נפטר (כשבוע) ואני מקיאה הקאות נוזליות ( בצבע ירוק ולפעמים חום כהה ) וסובלת מכאבי בטן עליונה המרכזית והימינה .
    כמעט בשבוע הזה לא אכלתי "כלום" , רק מנסה לשתות . האם יש קשר לזה ? האם מצב נפשי יכול ... ? ואם לא , אז מה ?!!!!!!!!!!!!! האם צבע ההקאה מצביע על משהו ( אני שותה רק מים) ?!
    אני בת 25 , בריאה בד"כ
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הקאות וכאבי בטן

הוספת תגובה

• הקאות וכאבי בטן

ד''ר אביבית גולן כהן
    26/04/2008

AK240 שלום.
    מצבי דחק ( לחץ) מעוררים בגוף מנגנונים שונים המייצרים תלונות וכאבים.
    במקרה שתארת יתכן ומדובר בעליה בחומציות הקיבה. כאשר חומציות הקיבה עולה יתכנו כאבים במרכז הבטן העליונה וכן הקאות של תוכן הקיבה ( בדרך כלל נוזל ירקרק).
    על מנת להקל על תחושות אלו מומלץ לאכול מעט ולעיתים קרובות. רצוי להמנע ממאכלים שומניים, חמוצים או מדברים המכילים קפאין או אלכוהול. מומלץ גם ללכת ברגל 20-30 דקות ביום ולא לאכול בשעתיים שלפני השינה.
    ניתן להעזר בסוכריות TUMS הנמכרות בבתי המרקחת ללא מרשם רופא ( מציצה או לעיסה של סוכריה כל 3-4 שעות כאשר ערים).
    אם למרות הכל התלונות אינן חולפות תוך מספר ימים או אם יש החמרה בתלונות רצוי מאד לפנות לבדיקה של רופא המשפחה.

רק בריאות
    דר' אביבית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו