שאלות דחופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות דחופות
    אהההההההההההה
    28/04/2008

ערב טוב ,
    עשיתי היום בדיקת דם בגלל כאבי בטן , כאבי ראש , סחרחורת, אי שיווי משקל , 5-6 הקאות דמית , ...
    והתשובה באינטרנט " הלא בטווח" היא כך :
    אשמח לקבל הספר קל לחריגות אלה , בבקשה ... , וגם כן האם ייתכן שאני מדממת מפנים "מהקיבה" ?
    הערה קטנה : בהתחלה אני בת 25 , בצעתי לפני שבוע בדיקת גסטרוסקופיה שהדגימה מס' כיבים בקיבה ובתריסריון והיה כתוב גם כן שהקיבה מדממת באופן סבונטאלי . האם יש קשר לזה ? מה עושים במצב כזה ? בדיקות דם לפני חודש היו תקינות לגמרי , הכל היה בטווח , ובמיוחד ה-HB=14.2 שזה משמדאיג אותי .
    את האמת חשבתי ללכת למיון בבוקר אבל הם הפחידו אותי "בזונדה" שאני לא מסוגלת לפחות לחשוב על זה , ולכן עשיתי את הבדיקות האלה , יש לי תור לרופא גסטרו לעוד שבוע , האם כדאי לחכות לתור או ללכת למין , ואם הולכת למיון האם כן מכניסים לי זונדה ?!!!

(70-100 ) GLUCOSE=63
    CREATININE = 0.41 ( 0.51-0.95 )
    (80-100 ) PO2 = 119.0
    (96-97% ) O2 SATURATUON = 98.8
    (15-20%) TOTAL OXYGEN CONTENT = 11
    ( 11.5-16) TOTAL HEMOGLOBEN = 8.2
    (34-47) HCT-OXIMETRY = 25
    (3.5-5) POTASSIUM=3.3
    ( 98-107) CHORIDE=115
    (1.12-1.32) CALCIUM IONIZED = 0.96
    RBC=3.82 (4.2-5.4)
    Hb=8.6 (12-16)
    Hct=30.0 (37-47)
    Plt=414 (130-400)
    Wbc=4.720 (4.8-10.8)
    Mcv=75.8 (80-94)
    Mch=22.2 (23-31)
    Mchc=28.8 (33-37)
    Rdw=16.2 (11.5-14.5)
    Micro % = 8.8 (0.0-2.5%)
    Hypo%= 52.6 (0.0-4.0)
    Aniso-f = +
    Var-f = +

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות דחופות

הוספת תגובה

• תשובה דחופה

ד''ר אביבית גולן כהן
    28/04/2008

אההה שלום!
    המצב הרפואי שאת מתארת מחייב פניה לחדר מיון בהקדם.
    מסתמן כי מדובר בדימום קיבתי, ובמצב זה מתחייבת בדיקה רפואית דחופה.

רק בריאות
    דר' אביבית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

אהההההההההההה
    28/04/2008

תודה לך , אבל בבדיקות הדם התשובה חאיגה מעט מן הטווח , לא ?!
    ושאלה נוסםת האם כן יכניסו לי זונדה , אם אומרת להם שהקיתי דם היום ( זה כבר נפסק בצוהריים ) ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    28/04/2008

אני מתערב בתכתובת שלך עם ד"ר גולן כהן היות שגם לדעתי כדאי מאוד שתפני למיון בהקדם. אם אכן ההמוגלובין שלך ירד כל כך עד כדי 8.2 סימן שדממת באופן קשה, חלק מהדימום בגלוי כהקאת דם וחלק בודאי באופן סמוי. ירידת ההמוגלובין אף כרוכה אצלך בהרגשה רעה. הפסקת הקאות הדם אינה מעידה בהכרח שהדמם פסק לחלוטין, ויתכן ואת ממשיכה לדמם מהקיבה ללא הקאה. ללא השגחה ומעקב על ערכי ההמוגלובין כמה ימים את עלולה לסכן את עצמך. אם הדמם ימשך יתכן ותזדקקי למתן ערוי דם. לגבי הכנסת הזונדה, מטרתה לא רק אבחונית אלא גם טיפולית. עם זאת, שום דבר לא יעשה בניגוד לרצונך, ואם למרות חשיבות הדבר תתנגדי לזונדה אי אפשר להכריחך.
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו