כאבי בטן ושלילת FMF

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן ושלילת FMF
    יעל
    03/05/2008

שלום,
    אני בת 37 אמא לשניים בריאה, לא מעשנת. בשנתיים האחרונות מידי מספר חודשים אני נתקפת באופן פתאומי בצמרמורות, חום גבוה (39), חולשה כללית וכאבי בטן כמו התכווצות שרירים.
    רופא המשפחה שלח אותי לבדיקות ל FMF והתשובה שלילית. כמו כן נשלחתי לבדיקות דם בזמן התקף ומלבד מדדים גבוהים של כדוריות לבנות.. כל השאר תקין.
    עלי לציין כי הסימנים שציינתי נמשכים עד 3 ימים וחולפים כלא היו.
    האם נתקלתם בתופעה זו? אודה על אינפורמציה לעזרה.

תודה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי בטן ושלילת FMF

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    04/05/2008

ראינו מקרים דומים אם כי לא רבים. ברובם לא היתה אבחנה ברורה בסופו של דבר. צריך כמובן בזמן החום לבצע בדיקות לשלילת זיהומים ומחלות דלקתיות שונות. FMF הינה אחת המחלות הדלקתיות שגורמת לתופעה כזו. אני מניח שהרופא ביצע לך בדיקה לגן ל FMF. לדעתי בדיקה שלילית לא שוללת FMF בודאות. אם התופעה חוזרת לעיתים תכופות הייתי מנסה לבחון תגובה לתרופה קולכיצין שהינה התרופה ל FMF. תגובה טובה לתרופה עשויה לכוון כן ל FMF. אגב מה מוצאך? FMF הינה מחלה של עדות ממוצא ים תיכוני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לקולכיצין

יעל
    04/05/2008

שלום ותודה על תשובתך המהירה

א. צד אימי מפולין, צד אבי מיגוסלביה - אין רקע משפחתי למחלה
    ב. כפי שהוסבר לי בדיקת גנים לFMF לא שוללתב 100% את המחלה. כל עוד בבדיקה הראשונית רואים שהתשובה שלילית , לא ממשיכים לבדוק מאחר והבדיקה יקרה מאד.
    ג. למה כוונתך בתגובה לקולכיצין ? להתחיל ליטול התרופה ולראות שההתקפים פוחתים ?
    ד. במידה ואיני סובלת מהמחלה האם נטילת הכדור תזיק לי ?
    ה. במידה ואני כן סובלת מהמחלה אך ההתקפים באים אחת לכמה והחלטתי לא ליטול את הכדור - האם מזיקה לעצמי מאד ?

תודה רבה מקרב לב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    06/05/2008

אם תדירות ההתקפים כזו שתוך טיפול בקולכיצין תוכלי להתרשם משינויים אז כדאי לקחת. למשל, אם יש לך התקף פעם בחודש ותקחי קולכיצין חצי שנה ולא יהיו התקפים או יהיה התקף בודד זה יכול להיות מבחן טוב. אם אין לך FMF הקולכיצין לא מזיק. חולי FMF מטופלים בקולכיצין לא רק כדי למנוע התקפים אלא גם למנוע סיבוכים בכליות. אם יש לך באמת FMF כדאי לקחת קבוע קולכיצין. אגב, ישנם מומחים ל FMF. ניתן להתייעץ איתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה פרו' קיטאי

יעל
    06/05/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו