מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם זה היה אירוע מוחי ?דן08/05/2008
שלום לרופא
אנסה לכתוב את השתלשלות העניינים, ואודה לך על התייחסותך.
בן 33 ללא מחלות רקע.
לפני כ 10 חודשים זו היתה הפעם הראשונה שהלכתי לנוירולוג, וזה היה לאחר תקופה של כאבי ראש ממושכים, וכן עקב כך שקרה לי יותר מפעם אחת שהרגשתי חולשה ומעט חוסר שליטה ביד שמאל לזמן קצר.
הביקור לא היה בסמיכות לאירועים של החולשה, לא היתה לי מודעות גדולה לעניין החולשה, והסיבה העיקרית שבגללה פניתי לנוירולוגית זה בגלל כאבי הראש.
בבדיקה נוירולוגית : חולשה מינמלית בכף יד שמאל BAB חיובי משמאל.
ונשלחתי לבדיקת סיטי מח בלי ועם חומר ניגוד, וכן דופלר עורקי צוואר במסגרת קופ"ח, וכן בדיקות דם כלליות.
בדיקת הסיטי היתה תקינה, וכן עורקי הצוואר, ובדיקות דם כלליות תקינות.
קיבלתי הפניה לבצע תפקודי קרישת דם, והתגלה קרדיוליפין חיובי (שאומת גם בבדיקות חוזרות), והנוירולוגית המליצה לי לקחת אספירין במינון של 100 מ"ג. וכן אלטרולט לכאב הראש.
בביקור חוזר לאחר 3 חודשים, אין חולשה, יש ארפלקסיה, אין הפרעות תחושה.
ושוב ההמלצה היא להמשיך את אותו טיפול.
רציתי לשאול כמה שאלות :
1. מה הכוונה ב BAB חיובי משמאל ? ובארפלקסיה ?
2. אולי זה ניסיון להתעלם קצת מהמציאות, אבל אני חושש שהיו לי גם תחושות של הירדמות קלה בצד שמאל בפנים (מה שלא אמרתי לרופאה) , האם זה משנה לצורך העניין ?
3. האם בכל מקרה של קרדיוליפין חיובי יש המלצה לנטילת אספירין, גם אם זה בגיל צעיר יחסית ? או שאולי היתה לי סיבה נוספת להמלצה הזו ?
4. לא שאלתי את הרופאה מה היה, אלא הסתפקתי בזה שהסיטי היה תקין, האם אפשר לדעת בוודאות שלא היה אירוע מוחי חולף ? האם זה משנה לעתיד ?
5 . האם יש מקום בבירור נוסף לאור הנתונים דלעיל ?
אודה לך מאוד אם תאיר את עיני בקשר לזה.
תודה מראש גם על הסבלנות.
דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי08/05/2008אירוע מוחי עלול שלא להשאיר סימנים בצילומים. על כן קשה לומר לך שלא היה אירוע מוחי. אירוע מוחי בגילך נדיר ואם כן היה צריך לחפש לו סיבה. קרדיוליפין חיובי עלול להיות בעיה הגורמת לאירוע בכלי הדם. על כך ועל הטיפול בקרדיוליפין חיובי כדאי להתייעץ עם מומחה ליתר קרישיות, שהינו המטולוג בדרך כלל. התסמין בפנים כרגע לא משנה את התמונה. את האספירין כדאי בינתיים להמשיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה פרופ' קיטאי, ומשהו נוסף ברשותך
דן09/05/2008רציתי לשאול משהו שאני לא יודע אם יש לו קשר.
הייתי אצל רופא א.א.ג. בגלל טינטון, והפנה אותי לבדיקת שמיעה שגילתה ירידה עיצבית בשמיעה (בטונים גבוהים, כשאני נמצא בתחתית הנורמה) וזה בעיקר בצד שמאל, והמליץ לי על נטילת אביטול למשך חודש, וחזרתי אליו לביקורת וסיפרתי שאני סובל לפעמים גם מסחרחורת ואולי זה קשור, והוא נתן לי הפניה לבדיקת ENG (בעוד כחודש וחצי), ולהמשיך עם האביטול.
קראתי על הבדיקה הזו מעט והבנתי שהיא מיועדת לסחרחורת מסוג ורטיגו, העניין הוא שאני לא סובל מסחרחורת סיבובית אלא אני מרגיש תחושות כמו עירפול וטשטוש וכבדות באותו זמן.
האם הבדיקה טובה גם לזה ?
ולאור תשובתך עלתה בי המחשבה, האם יש קשר בין כל הסיפור הראשוני שלי שהתרכז בצד שמאל, לבין הירידה בשמיעה שהיא משמעותית יותר בצד שמאל ?
ואם כן, מה זה דורש ?
ושוב רק תודות לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי11/05/2008קשה לי לתת לך תשובה מדוייקת היות ויש פרטים רבים שחסרים לי למשל לגבי בדיקת השמיעה. כעקרון אתה צודק ש ENG נועד לבחון מצבי סחרחורת אמיתית סבובית. עם זאת הצירוף של טנטון, ירידה חד צדדית בשמיעה בטונים הגבוהים ו"סחרחורת" מחייבים לשלול ממצא באיזור עצב ה 8, עצב השמיעה. ישנם פריטים נוספים בבדיקת השמיעה שיכולים לתרום לטובת העניין כמו דיסקרימינציה למשל. אם רמת החשד לבעיה בעצב השמיעה גבוהה ולאור ה"אירוע המוחי" שעברת הייתי אולי שוקל גם MRI מוח אם לא בוצע לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה פרופ' יקר, ועוד תוספת
דן11/05/2008אני מבין מדבריך שברור שהיה אירוע מוחי ?
אם קיים חשש לפגיעה בעצב השמיעה לאור התופעות (טינטון, סחרחורת, ירידה בשמיעה באוזן שמאל בעיקר) בדיקת ENG תגלה את זה ? או שצריך בכלל ללכת לכיוון אחר ?
לגבי MRI, כנראה המדיניות של רופאי קופ"ח לא להציע או להמליץ על זה, כי הנוירולוגית לא הציעה את זה על אף התלונות (חולשת יד, כאבי ראש וכדומה) ועל אף המימצאים (בבינסקי חיובי, וארפלקסיה) שמן ההגיון שדורשים בירור.
מה עושים במקרים כאלו ? (אני שואל את זה בתור שאלה פרקטית)
אני ממש לא רוצה להגיע למצב שאצטרך חלילה בירור כשאגיע למצב חמור יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי12/05/2008קטונתי מלאבחן באופן וירטואלי אם היה או לא היה אירוע מוחי. החשד לאירוע הועלה על ידי הרופאים שטפלו בך המציאות ואיני יכול לשמת או לשלול. לפי תיאור בדיקת השמיעה שלך יש בעיה בעצב השמיעה. ברוב רובם של המקרים הפגיעה היא מרעש או עקב גיל. במיעוט המקרים הפגיעה הינה עקב סיבות רציניות יותר הדורשות אבחון וטיפול מיוחד. לפי פרמטרים מסויימים בבדיקת השמיעה אפשר להסיק אם יש חשד לבעיה רצינית יותר מנזק רעש. אם יש חשש לכך לא הייתי הולך ל ENG אלא לבדיקות עצב השמיעה ואם אכן בבדיקות אלו עדיין חשש לבעיה רצינית יותר אז לבצע MRI. התייעץ עם מומחה אף אוזן גרון בנידון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצינתורים
פנינה שפי21/02/2010שלום!
חבר (62) הופנה בדחיפות לצינתור ע"י רופא המשפחה . לאחר הצינתור הודיעו לו, שיש עוד עורק סתום ושעליו לחזור בעוד 6 שבועות לצינתור נוסף. מקצועו של החבר הוא נהג מונית (שבעה ימים בשבוע). בבי"ח נאמר לו שכעבור 2-3 ימים הוא יכול לחזור לנהיגה. שאלתי היא האם אין גורם מדריך שיקומי כלשהו , כגון עוסי"ת , עובדת סיעודית וכד', שיכול לייעץ לו במקרה זה בענייני תעסוקה והאם מומלץ שיחזור לעבודתו כנהג מונית בין שני הצינתורים?
לאחר שעוברים אירוע לבבי ישנן כבר תכניות שיקום מסודרות, האם אין במסגרת רפואת המשפחה גורם שיכול לייעץ לחבר בתכנית החלמה מניעתית שתסייע בשיקומו?
בברכה,
ד"ר פנינה שפי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצינתורים
ד''ר יעל כוכבי23/02/2010שלום לך ,
אני מבינה את דאגתך.
בביה"ח אמרו לחברך, שהוא יכול לחזור לעבודה. האם הוא אכן עבר ארוע לבבי? יתכן שהיום לאחר הצנטור (בעקיפין אני מבינה שפתחו עורק אחד) מצבו טוב יותר ממה שהיה לפני הצנטור ורק המודעות
מדאיגה יותר.
עם השנוי בשיטות האבחון והטיפול במחלות לב כליליות בשנים האחרונות, ניתן למנע התקפי לב
ע"י טיפול בחסימות העורקים לפני שיש חסימה מלאה ופגיעה בשריר הלב.
כך שכרגע אין תהליך "החלמה" כמו לאחר התקף -לב.
אבל בהחלט כדאי לדבר עם רופא המשפחה על מניעה והפחתת גורמי סיכון.
הייתי ממליצה להפחית שעות עבודה וסטרס נפשי ולהתיעץ עם עו"ס בקופה.
הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)