איפה הולך הדם שלי ?!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איפה הולך הדם שלי ?!!!
    YASSMIN
    12/05/2008

בוקר טוב ,

איפה הולך הדם שלי ?!!!!!!!!!!! .....................

אני בת 24 , בריאה בד"כ , לא לוקחת שום תרופות ... לפני שבועיים סבלתי מכאבי בטן , הקאות , כאבי ראש , סחרחורת , וחולשה כללית ... הלכתי למיון ואישפוזו אותי , שמה בדיקות הדם לא יצאו תקינות , ו- HB היה 7.5 ( זאת הפעם הראשונה שזה קורה , ולפני כחודשיים היה HB 14.7 ) , באישפוז קיבלתי 4 מנות דם , נוזלים , ...

אחרי 2 מנות הדם הראשונות עלה ה- HB ל 10.8 ולמחורת ירד ל 8.3 , ולכן קיבלתי עוד 2 מנות ואז עלה ל 11.2 ויום אחרי ירד ל 10.1 ... שוחררתי מבה"ח על דעת עצמי ( בגלל שדודי נפטר ) .

אתמול עשיתי בדיקת דם כללית במרפאה , והתשובה באינטרנט מראה שה- HB ירד עוד פעם והוא עכשיו 8.1 . אז מה עושים במצב כזה ? האם אקבל עוד מנות דם או יש תרופות לזה ?! והשאלה ששאלתי אותה בהתחלה , איפה הולך הדם שלי ? הם אמרו שאני מאבדת דם (מדממת) ממקום כלשהו , אבל מאיפה ?!!! ואיך אפשר לדעת ?!!!

באישפוז , עברתי בדיקות מקיפות כמו גסטרוסקופיה , קולונוסקופיה , צילומי בטן , CT בטן עם שתיית חומר ניגוד וגם הזרקת חומר ניגוד , צילומי בטן עם באריום , ... והכל יצא תקין ולא מראה שום דימום .

תודה מקרב לב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איפה הולך הדם שלי ?!!!

הוספת תגובה

• ירידה בהמוגלובין

ד''ר גרי בלומברג
    12/05/2008

שלום YASSMIN

ירידה בהמוגלובין יכולה להיות גם מפירוק יתר. לפי הבדיקות שעברת שללו דימום פעיל במערכת העיכול והיית יודעת אם יש דימום חיצוני. היות וקבלת מנות דם פחות סביר שהבעיה היא בייצור כדוריות דם אדומת. לכן - נראה לי שההכי סביר שהכדוריות האדומות עוברות פירוק מהר מדי.

אופציה אחרת היא דימום איטי כתוצאה ממחלת הצליאק - ניתן לבדוק בבדיקת דם.

אני מניחה שעשו בבית החולים בדיקות דם שבודקות את האפשרויות. יש גם בדיקות הדמייה. או אצל רופא/ת המשפחה כאשר נבדק המוגלובין לאחרונה.

אני מציעה לשבת עם רופא/ת המשפחה עם מכתב השחרור מבית החולים וכל התוצאות. ביחד תחליטו על הבדיקות ותמצאו את הסיבה ותקבלי טיפול בהתאם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנמיה

ד''ר אביבית גולן כהן
    12/05/2008

יסמין שלום
    לפי התאור שלך את סובלת מאנמיה ( ירידה בריכוז ההמוגלובין, כלומר ירידה באחד ממרכיבי הדם).
    הירידה בהמוגלובין מערך של 14.7 לפני חודשיים לערך של 7.5 היום מדאיגה.
    שאר התנודות שהיו בין קבלת מנות הדם בין ערכים של 11.2 ל8.3 הן אופיניות ואינן צריכות להדאיג.

הירידה בערך ההמוגלובין יכולה לנבוע מ"אבדן דם" או מהרס של כדוריות דם אדומות.
    "אבדן דם" יכול לנבוע מדימום כלשהו. המקומות שבהם אנו מוצאים דימום בדרך כלל הוא דרכי העיכול ודרכי המין.
    במהלך האשפוז עברת ברור אשר, על פי התאור שלך, לא מצא מקור דמום בדרכי העיכול.
    האם את סובלת מדימומי מחזור גדולים?

אפשרות אחרת היא הרס של כדוריות דם . תהליך כזה יכול להופיע אחרי מחלה זיהומית, אחרי נטילת תרופות מסוימות ובמספר מחלות אחרות. אני מניחה שבמהלך האישפוז בדקו גם את האפשרות הזאת.

כדאי לך להציג את סיכום האישפוז שלך לרופא המשפחה ולהתייעץ איתו בנוגע להמשך הברור.

רק בריאות
    דר' אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו