בדיקת B12

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת B12
    רוני
    14/05/2008

לרופאי הפורום שלום רב...

אני צמחונית מי-זה שש שנים לפני כשנה התגלה אצלי מחסור ב-B12 (במאי שנה שעברה היתה לי רמה של 130 PMOL\L), עקב זאת לקחתי במשך שלושה חודשים כל יום כדור B12 מתחת ללשון. בבדיקות חוזרות בחודש נובמבר התוצאה היתה pg/mL 261.0.
    עקב המחסור בויטמין התחלתי להקפיד על אכילת מאכלים שמועשרים בויטמין לפחות אחד מן המוצרים הבאים פעם ביום. כגון- ביצים,קורנפלקס, טופו, סויה(מוצרי טבעול), גבינה צהובה, וחלב.

לפני חודש ביצעתי בדיקות דם ובטלפון נאמר לי שהתוצאה היא 180 (אני לא יודעת איזה יחדות), הרופא אמר לי להתחיל לקחת כדורים במשך חודש כל יום ואחרי חודש פעם ביומיים (לא נאמר לי לכמה זמן, לכן אני מסיקה שאחרי חודשיים אני יכולה להפסיק לנטול את הכדורים).

האם זה אומר שעכשיו כל שנה אני אצטרך לקחת כדורי B12 למשך מס' חודשים?
    הבעיה בלקיחת הויטמין שהוא גורם לי לאקנה, ולכן אני נרתעת מלקחת אותו שנית (וזריקות זו לא אופציה מבחינתי).
    האם זה סביר שנוצר לי שוב מחסור, בתקופת זמן כה קצרה?

תודה רבה ושבוע טוב...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת B12

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    14/05/2008

השאלה מסובכת במקצת מאחר וערכי הויטמין B12 הנמדדים במעבדה אינם משקפים בפועל האם יש בו חוסר. הערך הנמדד במעבדה כולל חלק פעיל וחלק לא פעיל. לגבי חוסר קובע רק החלק הפעיל, אולם בבדיקה הרגילה חלק זה אינו נמדד. משמעות העניין ש B12 180 יכול להיות מבחינת החומר הפעיל כמו מישהי עם ערך ויטמין 250, אך מאידך גם כמו 110. אצל משתמשות בגלולות למניעת הריון ערכי B12 נמוכים אך על חשבון החלק הלא פעיל. אם מסובך לך לקחת הויטמין אל תקחי אם אין לך תופעות של חסר הויטמין בגוף. תעקבי רק על הרמות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך+תודה...

רוני
    14/05/2008

ראשית תודה כמובן על התשובה,

שנית, כאשר התגלה לי המחסור בחודש מאי שנה שעברה, נרדמו לי המון הידיים והרגליים, חשתי עייפות, וסבלתי מקשיי ריכוז..
    גם לאחרונה אני חשה את אותן תופעות, אילו בחומרה קלה יותר- לכן ביקשתי לבדוק את רמות הויטמין שוב- לא רציתי להגיע למצב "חמור"..
    אם זה משנה אינני נוטלת גלולות.

כל כמה זמן יש לעקוב אחר הרמות? (המרפאה זה לא המקום האהוב עליי...)
    ואם זה המצב מדוע לא בודקים רק את החומר הפעיל בויטמין, וחוסכים "כאבי ראש"?
    ושוב אני שואלת האם זה סביר שנוצר "מחסור" בזמן כה קצר, או שמה זה לא זמן כה קצר?
    ושאלה האחרונה, האם המאכלים שאני אוכלת לא אמורים להוות תחליף מספק, לויטמין מהבשר?

תודה רבה על תשובותייך, אני מערכיה זו מאוד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    15/05/2008

כדי לדעת על חוסר אמיתי צריך לבדוק בדיקות דם לחומרים שנקראים הומוציסטאין ומתיל-מלוניק-אציד. הבדיקה הראשונה אינה בסל, מבוצעת בקופות בתשלום. השניה אינה נמצאת במרבית המעבדות. נשמע לי פרקטי והגיוני שתקחי שוב ויטמין. האם ניסית ויטמין B12 של סולגר הניטל במציצה? יתכן ותסבלי אותו טוב יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו