בדיקות דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם
    נילי
    23/05/2008

בוקר טוב ,
    אני בת 24 .
    מה המשמעות של החריגות מהנורמה בבדיקת הדם . והאם המצב צריך טיפול או בדיקות נוספות או לא ?!!!

הערה קטנה :
    הבדיקה בוצעה אחרי שבועיים מקבלת שלוש מנות דם ( אחרי קבלת עירוי דם , הבדיקות היו תקינות) .
    ושאלה נוספת :
    מה זה אומר "היפרגלובולינמיה - ללא מקטע מונוקונאלי - צריך מעקב" . ? ולפי מה נקבעה האבחנה הזאת ?

תודה ויום טוב

Ferritin=8ug/l
    mg/dl

Creatinine=0.2 mg/dl

Glucose=62 mg/dl

Calcium=8.1 mg/dl

Wbc=4.10 k/microl

Rbc=3.70 m/microl

Hb=8.9 g/dl

Hct=29.1 %

Mcv==74.1 fl

Mch=22.1 pg

Mchc=33.9 g/dl

Rdw=18.5 %

Mono.abs=0.11 k/microl

Neutrophils abs-dif=1.2 k/microl

Chr=22.2 ph

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• בדיקות דם

ד''ר גרי בלומברג
    23/05/2008

נילי שלום

אני לא יודעת אם את אותה נילי משאלה אחרת שנשלחה בכמה דקות הפרש אז אתיחס בנפרד.

למרות קבלת מנות הדם ההמוגלובין שלך עדיין נמוך. הפריטין הנמוך מעיד על מאגרי ברזל נמוכים. פרט לכך הבדיקות בגדר הנורמה.

לא כללת בדיקה של גלובולין אבל התשובה של "ללא מקטע מונוקונאלי" מראה שיש רק צורך במעקב.

אין להסתכל על בדיקות דם ללא קונטקסט של מצבו של הבן אדם עצמו. כדאי להתיעץ עם רופאיך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אומר "היפרגלובולינמיה" ?

אחת שנמאס לה
    24/05/2008

מה זה אומר "היפרגלובולינמיה - ללא מקטע מונוקונאלי - צריך מעקב" . ? הזאת ?
    זה היה כתוב במכתב השחרור !!! ולכן אין לי שום בדיקה לצרף , ואפילו לא יודעת לפי מה נקבעה האבחנה ( צילומים , בדיקות דם , ... )
    אני אהיה מודה לכם אם תוכלו לתת לי קצת אינפורמציה ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפרגלובולינמיה

ד''ר גרי בלומברג
    24/05/2008

שלום, נילי

היפרגלובולינמיה פרושו רמה גבוהה בדם של חלבונים שנקראים גלובולינים. כאשר יש רמה גבוהה בודקים את סוגי הגלובולינים לראות אם כולם גבוהים או רק חלק אחד (= מקטע מונוקלונלי). אם כל המקטעים גבוהים זה לרוב קשור לרמה נמוכה של חלבונים אחרים או לזיהום פעיל בגוף שהגוף נלחם נגדו עם הגלובולינים שקשרים למערכת החיסון.

נבדק בבדיקת דם. אני מניחה שצורף דף תוצאות בדיקות דם למכתב השחרור. תתיעצי עם רופא/ת המשפחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו