בעיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה
    אברי
    24/05/2008

שלום רב

אני בן 26 רוצה לדעת ,יש לי במשך הרבה חודשים במהלך כל היום מעיין קשיי נשימה

מרגיש שאני לא נושם או מעיין מעוקה כזו ומשהו שמשפיע לי על הנשימה

לא מוצא משהו פיזי שיכול להיות קשור לזה.האם זה יכול להיות בעייה

משהו נפשי?

{אני סובל מחרדות כבר כמה שנים} אבל אף פעם לא חשתי ככה בנוגע לנשימה.

ביצעתי אצל אחיות את הבדיקה של הנשימה יצא 99 אחוז.

ביצעתי בדיקה לריאות יצא בסדר בגדר הנורמה.

היש עוד בדיקות שצריך לעשות או שזה יכול להיות מצב של חרדות,וגם בגלל חוסר מעס.

בתודה

מוטרד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה

ד''ר אביבית גולן כהן
    24/05/2008

למוטרד שלום
    אם באמת רוויון החמצן בדם טוב, סימן שאין קושי בהעברת חמצן דרך הראות.
    אם הברור הריאתי שעברת היה מקיף ושלל בעיה ריאתית הרי שגם זה תומך בכך שאין בעיה בדרכי הנשימה.
    חרדות בהחלט יכולות להתבטא בתחושות מסוג זה שתארת, וסביר שבכך מדובר.
    לפני שהייתי מחליטה סופית, הייתי מבקשת ממך לפנות לרופא המשפחה ולהתייעץ איתו לגבי האפשרות שמדובר בעליה של חומצות קיבה שלעיתים גם הן מחקות הרגשה כזאת.

רק בריאות
    דר' אביבית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אברי
    25/05/2008

שלום רב
    אלו בדיקות ?
    כן יש לי חומציות בקיבה ואני מקבל אומפרדקס.
    ובשביל הנשימה אלו בדיקות צריך לבצע?
    עשיתי את הבדיקה של החמצן בדם.. ועשיתי בדיקה לריאות לגילוי אסתמה. ויצא תקין בגדר הנורמה
    האם זה מספיק או שצריך לבצע דברים נוספים .
    סובל מזה 3-4 חודשים.
    בתודה
    מוטרד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה- המשך

ד''ר אביבית גולן כהן
    25/05/2008

שלום שוב
    בדיקת תפקודי נשימה הינה בדיקה מקיפה השוללת מגוון רב של בעיות ראתיות. ניתן להשלים את הברור בכוון זה על ידי צילום חזה.
    מדבריך עולה שבעיית חומציות בקיבה בהחלט עומדת על הפרק: האם הטיפול גרם לך להעלמות התלונות על חומציות? האם נשללה האפשרות לקיום חידק בקיבה?( הליקובקטר פילורי הוא החיידק השכיח במקרה זה).

רק בריאות
    דר' אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום.

אברי
    26/05/2008

שלום ותודה על התגובה.
    צילום חזה יכול להראות אם יש בעיה?
    בעיה של אסתמה חבויה אני מבין שאין לי מכיוון שעשיתי בדיקת ריאות אם הנשימות וזה יצא בגדר הנורמה.
    לחיידק ההילובקטר צריך לבצע תבחין נשיפה אמרו לי אך ורק לאחר שאסיים אם האומפרדקס יש לי עוד שבוע וחצי עד לסיום.הכאבים שאני מרגיש בבית החזה אני לוקח שזה מהדלקת בתריסיון ודלקת בקיבה שמצאו לי שיש לי לאחר שעשיתי אנדוסקפיה.אבל מטריד ההרגשה של הנשימה הכבדה איטית.שלא יודע ממה היא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר נשימה- המשך

ד''ר אביבית גולן כהן
    27/05/2008

שלום

כאמור לקוצר הנשימה יכולים להיות הסברים שונים.
    במקרה שלך כדאי קודם לסיים את הטיפול והברור בבעיה הקיבתית כדי לדעת אם זה משפר את את התחושה.
    כדאי להוועץ ברופא המטפל שלך בשאלת המשך הברור, כיוון שמפנייתך עולה כי אתה נמצא כעת בסדרת בדיקות היכולות לעזור לאבחן את הבעיה.
    אם התחושה לא תשתפר והרופא המטפל לא ימצא בעיה אחרת בבדיקות שערך, יהיה סביר להניח שאכן תופעת החרדה היא זאת שגורמת את התחושה.

רק בריאות
    דר' אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו