מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשלגן בדםש'26/05/2008
ערב טוב ,
מה תפקיד האשלגן (K) בדם ? ומה מעידה כמות קטנה ( 0.8-2.9 ) ? ואיך אפשר להעלות אותו חוץ מקבלת אותו בעירוי ?
ושאלה אחרונה , האם יש סימפטונים לחוסרו בדם ?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשלגן בדם
ד''ר אביבית גולן כהן26/05/2008KKK שלום
אשלגן נדרש לויסות רמת הנוזלים בגוף, לויסות רמת החומציות, ללחץ הדם, למערכת העצבים בשרירים כולל פולסים חשמליים לויסות קצה הלב. כמו כן נדרש אשלגן לחילוף החומרים של הפחמימות והחלבונים.
האשלגן נדרש לריאקציות התוך תאיות, לויסות הובלת המזון התוך תאי, לוויסות רמות הנוזלים בגוף ולחלוקה בשני צידי ממברנות התאים. האשלגן נדרש להעברת אותות עצביים, האשלגן נדרש לבלוטות האדרנל. ללחץ דם תקין, לפעילות השרירים, לעור בריא, לפעילות אנזימים ולחילוף חומרים תוך תאי.
מקורות האשלגן
שקדים, אבוקדו, בננות, אגוזי ברזיל, ברוקולי, אורז מלא, כרוב, קשיו, סלרי, הדרים, מוצרי חלב, תאנים, תמרים, דגים, שום, אשכוליות, ירקות עליים ירוקים, סויה, זרעי חמניות, תפוחי אדמה, דגנים מלאים, פטרוזיליה, גויבה, עגבניות, אגוזים, מולסה, עדשים.
סימני חוסר באשלגן
חולשת שרירים, קצב לב לא סדיר, עצירות, חוסר תיאבון, אפטיה נפשית, התכווצות שרירים תוך פעילות גופנית, עייפות שרירים, לחץ נפשי ופיזי.
סיבות נפוצות לחסר באשלגן
אובדן נוזלים בהזעה, תרופות משתנות, שלשול.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה , עוד שאלה בבקשה
ש'26/05/2008באמת תודה רבה על התשובה המורחבת ...
האם הקאות רבות יכולות לגרום לחוסר בכמות האשלגן או שלשולים מימים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסר אשלגן-המשך
ד''ר אביבית גולן כהן27/05/2008ש' שלום
בהחלט כן.
במצב כזה מומלץ לצרוך מוצרי מזון עשירים באשלגן ולחזור על הבדיקה כעבור יומיים-שלושה כדי לוודא שהערכים חזרו להיות תקינים.
רק בריאות
דר' אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעודף אשלגן
מלי25/02/2009מה יכול לגרום לעודף אשלגן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעודף אשלגן
ד''ר אביבית גולן כהן25/02/2009מלי שלום
עודף אשלגן בדם יכול להגרם במספר מצבים: אי ספיקת כליות , הפרעה בתפקוד בלוטת יותרת הכליה, מחלות זיהומיות, סוכרת, הרס תאים מוגבר וסיבות רבות אחרות.
אפשרות נפוצה אחרת היא תרופות. קיימות תרופות רבות שגורמות לתופעת לוואי זו, החל מתרופות ליתר לחץ דם, משתנים מסוג מסויים, תרופות נוגדות כאבים ועוד.
ישנם מצבים שבהם נמדד ערך אשלגן גבוה בדם באופן מוטעה, כלומר שרמת האשלגן הנמדדת במעבדה אינה באמת רמת האשלגן בדם של הנבדק. זה נובע מהרס של תאי דם אדומים בזמן לקיחת הדם ע"י שאיבת דם מהירה מידי למזרק, או כתוצאה מחוסם ורידים שנקשר חזק מדי,או מטלטול נמרץ מידי של המבחנה בדרך למעבדה.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדף אשלגן בדם
משה14/06/2009קראתי באחד התשובות שיתכנו טעויות עקב טילטולים בבדיקות דם ואכן אני מתחיל לחשוד שאכן כך פעמיים לפני שהיתאשפזתי בדקו לי את האשלגן בדם התוצאות היו 5.5 5.33 בבית חולים אסף הרופא בדקו לי התוצאה היתה 4.13 השתחררתי לאחר 4 ימים ניבדקתי עוד פעם במאוחדת
והיה לי 5.48 יש לציין שאושפזתי עקב אבן שחסמה פיה בכליה הימנית עקב כך כך הקריטנין עלה לי 1.9 ולאחר יום אחרי שאבן יצאה זה חזר לי 1.12 לפי ערך של בית חולים אסף הרופא
ובקופת חולים מאוחדת שיש להם ערך של מ 50 עד 140 יצא לי 1.22 יש לציין שאני בן 64
עכשיו לשאלה שמסקרנת אותי יומיים ליפני בדיקת הדם הירתחתי כמות גדולה של פטרוזיליה
ושתיתי במשך היומיים קרוב ל8 ליטר מי פטרוזליה ונוסף גם אכלתי את את הפטרוזיליה האם
זה היה מסוגל לעלות לי את רמת האשלגן בדם ל 5.48 וקרטנין 1.22 אשמח לשמוע את דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)