מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנטיבוטיקה ודעהאברי31/05/2008
שלום ד"ר
אודה אם תאכל/י לקרוא ולייעץ לי מהידע שלך בנושא כמובן יודע שלא נבדקתי על ידך
אז ככה שזה יהיה רק כעצה ,חוות דעת.
אני בן 25.מחודש ספטמבר שהיה לפני כ10 חודשים.
עברתי דלקת בסקנס,דלקות בגרון,דלקת בקיבה,חיידק הילובקטר,חיידק במעיים,דלקת בתריסיון,טיפולי שורש {יש להם את הזריקות וגם אנטיבוטיקה נוספת}.ועכשיו יש לי דלקת בשתן.
ככה שהמון כדורים לקחתי ,אומפרדקס,רפרפן,אופט משולש ,לוסק ועוד..
האם כל אלו הורידו לי את מערכת החיסונית? אני כבר מפוחד עד דמעות שהרסתי לעצמי את הבריאות כאילו מה זה כדור שלג של בעיות.אז אני קורא לעצמי לא בריא.
האם אני צריך לבצע כעת בדיקות כלליות רציניות? או בדיקות דם כלליות,ולעשות תבחין נשיפה לראות אם אין לי כבר את החיידק ההילובקטר?
לקחתי חודש וחצי אומפרדקס.והרופאה אמרה לי אם יש לי עדיין כאבים אז לקחת עוד חודש וחצי.
התחלתי לסבול מחום 38.5 לפני יומיים ואתמול היה לחץ דם גבוה וחום נמוך יחסית 37.5
ובכל זאת הלכתי לעשות המשך טיפול שורש כי הייתי חייב.שחזרתי מהטיפול הוטרדתי מאד
גם החום נשאר וגם הרגשתי לא טוב אז הלכתי למרל"מ ושם היא אמרה לי שיש לי דלקת בשקדים וכל הבלוטות שלי נפוחות ואני חייב אנטיבוטיקה בגלל שעוד יש לי את הטיפול שורש היא קראתה לזה פצע פתוח.אני מאד מוטרד ומפוחד מזה כבר.
הרופאת משפחה נתנה לי לפני כשבוע לדלקת בשתן שיש לי אנטיבוטיקה ציפרולוקסצין 500 מ"ג פעמיים ביום.התחלתי לקחת רק יום אחד.והפסקתי עקב הקאה.אתמול הרופאה במרל"מ נתנה לי אנטיבוטיקת אוגמנטין בגלל שהיא אומרת שיש לי דלקת בשקדים וכל הבלוטות שלי נפוחות ואני חייב לקבל את האנטיבוטיקה גם בגלל שעשיתי טיפול שורש ואם לא אקח הדלקת יכולה לפגוע בשן ולקרות דברים חמורים.אז לקחתי מאתמול בערב את האנטיבוטיקה אוגמנטין ולא לוקח את הציפרולוקסצין.האם דלקת שקדים יכולה לגרום לטיפול שורש לבעיות חס וחלילה? ורוצה לדעת בבקשה אם אוגמנטין מטפל גם בקלמידיה ובדלקת בשתן או שאשתמש בציפרולקסצין וזה מטפל בהכל .
אודה לתגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי31/05/20081. שימוש באנטיביוטיקות ותרופות אחרות שהזכרת אינו פוגע במערכת החיסון. 2. אין צורך בבדיקה חוזרת להליקובקטר. 3.לא אוגמנטין ולא ציפרופלוקסצין טובים כנגד כלמידיה.
יש לי תחושה למקרא ספורך של אפשרות שמדובר בטיפול עודף אצלך. יתכן ואתה רץ בבהלה לרופאים שחלקם אינו מכיר אותך וישר תוקעים לך אנטיביוטיקה. האם דלקת השתן הוכחה בתרבית? האם דלקת הגרון הוכחה בתרבית?
השורה התחתונה פחות לחץ, חכה יום יומיים לפני ריצה לרופא הרבה פעמים הבעיה חולפת לבד, המנע מביקורים אצל רופאי מוקד שאינם מכירים אותך כלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אברי31/05/2008שלום,
תודה רבה לך על התגובה המהירה,
הדלקת בשתן כבר לפני 4 חודשים הוכחה בתרבית קיבלתי אנטיבוטיקה שהיא היתה רגישה אלייה באותו זמן .לאחר שראיתי שאין שינוי בתחושות שלי מבחינת עיקצוצים וצריבה בזמן המתן שתן.
עשיתי בדיקה נוספת לאחר ה4 חודשים והתגלה שיש תרבית דלקת בשתן ,הפעם הרופאה גם נתנה לי הפנייה לאורולוג. ואת האנטיבוטיקה שציינתי פה ציפרולוקסצין.
בגרון יש אודם ותפליטים לבנים על השקדים לא בוצע בדיקת משטח גרון.
הרופאת משפחה שהגעתי אליה אם התחלה של חום ואמרתי לה אולי החום יכול להיות כתוצאה של קלמידיה היא אמרה לי שהאנטיבוטיקה הזו מתאימה נגד הקלמידיה ונגד גם האודם בגרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)