הפרעת חרדה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת חרדה?
    רונן
    11/06/2008

שלום.אני בן 27 ואני כל הזמן מרגיש לא טוב:תחושה של בחילה רוב הזמן, חולשה,עייפות,תחושה כאילו האויר לא נכנס לגוף כאילו יש לי גוש תקוע בגרון.
    ביצעתי לאורך כל השנים בדיקות דם מקיפות כולל בלוטת התריס,ברזל,פריטין,B1 תקין תמיד. כנ"ל גם לחץ דם 80/120 ודופק 80. בדיקת א.ק.ג לב תקינה.
    אני לא מצליח לצאת מהמעגל הזה ואיכות חיי גרועה מאוד.למרות זאת אני עובד ומנהל שיגרה,תיאבוני תקין ומצב רוח בסדר.
    רופאת המשפחה העלתה שיתכן וזו הפרעת חרדה והמליצה על טיפול בתרופות SSRI שלטענתה תשפר מאוד את תחושותיי
    יש לי חרדות כי עבר עברתי טרואמה אלימה, אבל אני לא מבין ולא בטוח האם זהו הגורם שמשפיע על כל התחושות שתיארתי.
    א.האם שימוש ב-SSRI הוא בלתי הפיך?כלומר אי אפשר להפסיק אם מתחילים?זה לכל החיים כמו תרופה לסכרת?
    ב.האם תיתכן אבחנה אחרת או בדיקות אחרות שכדאי לבצע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת חרדה?

הוספת תגובה

• הפרעת חרדה?

ד''ר גרי בלומברג
    11/06/2008

רונן, שלום

טיפול בתרופות ממשפחת ה SSRI לא חייב להיות לכל החיים. ברוב המקרים טיפול של חצי שנה עד שנה מספיק.

אודות המקרה בעברך - האם דיברת עם פסיכולוג/ית? הרבה פעמים לאחר טיפול בשיחות הדברים החבויים שמפריעים לנו באים לידי פתרון.

בהחלט התלונות שלך יכולות להגיב ל SSRI ואני ממליצה לתת צ'אנס (לפחות חודש וחצי) לראות אם לא יעזור לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

רונן
    12/06/2008

תודה על התשובה.
    שכחתי לציין שנטלתי במשך חודשיים את התרופה REMOTIV והתרופה לא עזרה.
    היות ורמוטיב פועלת בדומה ל-SSRI האם בכל זאת יש טעם לנסות SSRI אחר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• SSRI

ד''ר גרי בלומברג
    13/06/2008

שלום, רונן

REMOTIV פחות עוזר לחרדות מאשר תרופות אחרות דומות. הוא בעיקר טוב לדכאון. לכן, אני כן ממליצה על SSRI.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו