שיעול ליחה דביקה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול ליחה דביקה
    אלי
    28/06/2008

אני בן 64 מס' שנים שאני מוציא ליחה דביקה ,, רופא משפחחה הציע דיסקוס לשאיבה. האמת שזה עוזר במקרים קשים. בניגוד פרופ' הציע להפסיק עם זה מבדיקתו וצלומים שהראתי לו ,,אבל בפועל אני סובל בלילות אני חש ציפצופים וליחה מצתברת. מה עושים? פנייה לפרופ' אליעזר קיטאי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיעול ליחה דביקה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    29/06/2008

לא ציינת שום דבר עליך. האם יש מחלות כלשהן? האם אתה לוקח תרופות קבועות? מעשן בהווה או בעבר? כמה שנים הליחה? האם היא כל היום או בשעות מסויימות? מה היה בבדיקות ובצילומים? האם הדיסקוס עזר? האם בדקו פעם את הליחה לתרבית ו או ציטולוגיה? ללא נתונים אלה קשה ליעץ לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיעול ליחה דביקה

אלי
    01/07/2008

לפרופ' אליעזר קיטאי,,תשובתך שאינך יכול ליעץ לי ללא נתונים ,עתה אני אציין אותם, סיפרתי לך שבמשך היום ובעיקר בלילה אני מישתעל עקב ליחה שמצתברת לי בריאות , ובכן אין לי מחלות , אני לא לוקח תרופות קבועות , אכן עישנתי לפני עשרים שנה ,לא כבד, אני סובל מהתופעה חמש שנים ,תקופה זה פוסק היתקררות קלה וזה חוזר , ממצאים: מצב כללי משביע רצון , לב: קולות סדרים ללא איוושות ריאות נקיות, כניסה אוויר תקינה,צילום חזה תקין ,,, , זה סיכום הצילום, אכן הדיסקוס עוזר ,הדבר היחיד שעוזר ,האמת שאני לוקח אותו לא קבוע, מאחר שפרופ' שבדק אותי אמר שאין צורך בדיסקוס,, האמת שלא בדקו הליחה לתרבית או ציטולוגיה ,,,ולא ידעתי על בדיקות כאלו,, אני בן 64 כאמור חזק,, הבעיה גורמת לאי נעימות מאחר שאיו לי ברירה ואני מוציא הליחה ליד הבראות,, איתך הסליחה,,, ותודה על היתיחסותך לתופעה,,,,אני מחכה לתשובתך,,,שלום לך,, אלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    02/07/2008

עדיין חסר לי נתונים לגבי תוצאות תפקודי ריאות. עצם העובדה שעשנת בעבר יכולה לחולל שינויים שיקרו גם למרות הפסקת העישון. שינויים אלו יתבטאו בתפקודי הריאות ולעיתים אף בצילומים יותר מכוונים מאשר צילום רגיל כגון CT של הריאות. אם יש לך שינויים כרוניים והדיסקוס עוזר לשיעול אפשר להשתמש ו בקביעות, כאשר לעיתים אם הליחה סמיכה ירוקה יש מקום לשקול מתן אנטיביוטיקה. ישנם מצבים שאינם קשורים לריאות עצמן כגון מצב של חזרת חומצה מהקיבה לושט שעלולים לגרום שיעול לילי. אם הבעיה נמשכת ניתן לנסות טיפול בתרופה כגון LOSEC העוזרת לשיעול שמקורו חזרת חומצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו