מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כולסטרולורד02/07/2008
אני בת 30, נוטלת גלולות מינס + פרימולוט נור בגלל אנדומטריוזיס חמור. ביצעתי בדיקות דם כלליות: כולסטרול - 297 LDL - 222 CPK - 199 (נורמה עד 145). לפני כשנה כשלא נטלתי גלולות הכולסטרול היה 190 והLDL 118 (שניהם בנורמה). גם בעבר הרחוק כשלקחתי גלולות הכולסטרול תמיד עלה, ואיך שהייתי מפסיקה את הגלולות הכולסטרול היה יורד לנורמה. בגלל האנדומטריוזיס אסור לי להפסיק את לקיחת הגלולות הייתי אצל רופא המשפחה והוא רוצה שאתחיל לקחת סימוביל 10 מ"ג. האם באמת אני חייבת להתחיל טיפול להורדת הכולסטרול? שמעתי שכאשר מתחילים לקחת כדורים להורדת כולסטרול זה לכל החיים, האם זה נכון? האם כאשר אפסיק גלולות ואתחיל טיפולים לצורך כניסה להריון אצטרך גם להמשיך לקחת את הסימוביל? ה-CPK תמיד היה אצלי בנורמה וזה פעם ראשונה שהוא עולה (אני לא מתעמלת כלל, אז זה לא מזה) רופא המשפחה טוען שזה גם קשור לגלולות, האם זה נכון? תודה על תשובותייך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי04/07/2008האם בדיקת הכולסטרול בוצעה לפי ההנחיות? צום 12 שעות? האם את אחר לידה לא מכבר? אחר לידות יש תקופה של כולסטרול גבוה. כעקרון LDL 222 הינו גבוה, אולם דחיפות הטיפול בו שונה מאחד לשני. בתלות בגיל, מין, עישון, מחלות נוספות ועוד. גלולות אולי מעלות קצת כולסטרול אך איני בטוח שזה כל הסיפור. טיפול בסימוביל בד"כ ממושך. אישית נראה לי להמתין ללא טיפול תוך העמקת דיאטה מתאימה לכולסטרול גבוה ופעילות גופנית, וחזרה על הרמות עוד חודשיים ללא הפסקת המינס. ההחלטה היא כמובן של הרופא האישי שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)