שקיעה מוחשת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקיעה מוחשת
    נועה
    03/07/2008

שלום רב, אני בת 31, בריאה בד"כ. לפני כשנתיים וחצי אובחנתי כחולה במחלת גרייבס; לא טופלתי בתרופות, מאחר והמחלה נסוגה מעצמה ועד היום אני מאוזנת. לפי כחצי שנה, בעקבות תלונות על עייפות וחולשה, נבדקתי שוב והממצאים הראו על אנמיה קלה (המוגלובין 10.9), CRP 25, ושקיעה מוחשת. לפני כחודש וחצי ה-CRP עמד על 19, מה שמראה על ירידה קלה. השקיעה נשארה כשהיתה. ערכתי בירור גסטרו (גסטרוסקופיה, קולונסקופיה) - יצא תקין, למעט בקע סרעפתי ודלקת בוושט. הרופא סבור כי ממצאים אלו לא מסבירים את ה-CRP ואת השקיעה המוחשת. הרופא שלי מגשש באפלה ולא בטוח מהו הצעד הבא. יצוין כי אני עדיין סובלת מעייפות מדי פעם, אולם אני מתפקדת כרגיל. אשמח לשמוע את דעתכם ממה יכולים לנבוע הממצאים ומה יש לעשות כדי לגלותם. תודה, נועה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקיעה מוחשת

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    04/07/2008

לא ציינת ערך ESR (שקיעת הדם). כעקרון שקיעת דם מוחשת אינה מגדירה סוג מחלה אם בכלל. זהו רק נדבך אחד בבירור תלונות. האבחנה המבדלת של עייפות וחולשה עם אנמיה ושקיעת דם מוחשת רחבה מאוד, והבדיקות צריכות להעשות בהתאם לקונטקסט של כל חולה פרטני. הקונטסקט מתחיל כמובן בתשאול מקיף, בדיקה גופנית מקיפה ובדיקות מעבדה בסיסיות. במסגרת זו לא נוכל לכוון אותך לכוון ספציפי עבורך. הסיבה שהרופא מגשש באפילה יכולה להיות מאחר ואין לך כרגע מצב חולי, אך כמובן יש לודא זאת. מספר פרמטרים חשובים בסיפור הקליני הינם ירידת משקל, הזעות לילה, כאבים, חומים וכו. העדר כל אלה הינם סימן טוב. נוכחות סימנים כאלה מחייבים בירור מעמיק יותר. עוד למשל לא ברור לי האם בוררה סיבת האנמיה אצלך וממתי היא? בקיצור, במסגרת זאת קשה להחליף רופא אישי, אך הכוון הוא שתלונותיך אין בהכרח מבטאות בעיה רצינית אך יש לסיים הבירור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים משלימים:

נועה
    04/07/2008

ערך שקיעת דם - 40. יש לציין כי הספירה שלי תקינה, למעט ההמוגלובין הנמוך קלות. ההמוגלובין אצלי נמוך מאז הילדות, עם תנודות לכאן או לכאן. בתקופות ה"שיא" ההמוגלובין עומד על 12, ובתקופות ה"שפל" על 10. מאז שילדתי, לפני שנתיים וחצי, ההמוגלובין נמצא סביב 11-10.8, ללא שינוי. אני לא סובלת מירידת משקל, או הזעות לילה, או חום. יש לי לעתים - פעם בשבועיים לערך - כאבי בטן נקודתיים, שנמשכים מספר דקות ונעלמים. זאת גם הסיבה שהוחלט להתחיל בבירור גסטרו - וכאמור גסטרוסקופיה, קולונסקופיה ושיקוף דרכי עיכול יצא תקין (למעט הבקע הסרעפתי והדלקת בוושט, כפי שצינתי).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    04/07/2008

על פניו הנתונים שאת מוסרת מרגיעים לחלוטין. שקיעת דם הסבירות ששקיעת דם 40 תבטא מחלה משמעותית נמוכה מאוד. עם זאת כאמור לעיל רק הרופא האישי יכול להחליט האם מוצו כל הבדיקות הנדרשות לשלול בודאות בעיות הדורשות התייחסות או שיש להמשיך בהן. לכאבי בטן כמובן יתכנו סיבות מחוץ למערכת העיכול ולפי מיקום הכאבים ותאורם צריך גם בעניין זה להחליט האם יש צורך בבדיקות נוספות. אני מניח שבדיקת נשים תקינה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו