מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטמיןDעדי16/07/2008
אני אישה בת 63 הסובלת מאוסטופורוזיס מאז שנת 1998 וטופלתי עד כה בפוסלן . רופא המשפחה הפסיק לי את תרופת הפוסלן כיוון שהשתמשתי בה עשר שנים ברציפות. בבדיקה של ויטמין D קיבלתי תוצאה של 55.0 שאלתי היא מהו הערך הנורמטיבי לויטמין D לשכבת הגיל שלי ? והאם זה נכון שהוא הפסיק לי את תרופת הפוסלן ? האם לפי דעתך אני צריכה לקבל תוסף של ויטמין D וכמה? בתודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D
ד''ר אביבית גולן כהן16/07/2008עדי שלום
האם רמות הויטמין D שציינת הן ביחידות של ng/ml או ביחידות של nmol/l?
תודה מראש
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D
עדי17/07/2008היחדות הן nmol/l בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D
ד''ר אביבית גולן כהן18/07/2008עדי שלום
היום נהוג לתת פוסלן לעד 10 שנים למרות שכבר ידוע כי בטוח ליטול את התרופה גם למעלה מעשר שנים. ידוע גם שהשפעת התרופה נמשכת עד עשר שנים מיום סיום הטיפול בה ולכן יש מספיק זמן להמשיך ולעקוב אחרי צפיפות העצם, ובמידה ונדרש לחדש טיפול .
לגבי ויטמין D- הרמה האופטימאלית של ויטמין D בדם היא מעל 30 ננוגרם למיליליטר (או 75 ננומול' לליטר).
חשוב לזכור שערכים נכונים של ויטמין D מגינים על צפיפות העצם, אך גם על בריאות השיניים, יתר לחץ דם ומונעים סרטן ( למניעת סרטנים שונים רצויה אפילו רמה של לפחות 50 ng/ml ) .
המלצות המכון הלאומי לרפואה ?(IOM)? באקדמיה הלאומית למדעים בארה"ב מדברות על צריכה יומית של 200 יחידות בינלאומיות ?(IU)? של ויטמין D עד גיל ?400 ,50? יחידות מגיל 51 עד גיל ?,70? ו־ 600 יחידות מגיל 71 ומעלה.
ההמלצות נקבעו לפני כעשר שנים, והיום טוענים מומחים רבים שצריך להגיע ל-1000 יחידות, בעיקר כשמדובר באנשים שמבלים את רוב שעות היום שלהם במתחמים נטולי אור שמש, כמו גם אנשים שצבע עורם כהה יותר.
רק בריאות
ד"ר אביבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)