בלוטת לימפה מוגדלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלוטת לימפה מוגדלת
    אביבית
    27/07/2008

שלום לפני כחודשיים בערך גיליתי גוש בבית השחי,הופנתי לאולטרסונד בית שחי ובה נאמר שהמבנה של בלוטת הלימפה תקין וערכו לי המון בדיקות דם וצילומי חזה והכל תקין הגוש עדין שם,הרופא ביקש לשוב לעשות אולטרסונד בית שחי רק בספטמבר כדי לראות אם הבלוטה גדלה שאלתי היא האם זה לא מסוכן לחכות עד ספטמבר והאם אני יכולה להיות רגועה בנוגע שזה לא ממאיר? עדין לא נלקחו ביופסיות מה ההמשך ? אלו בדיקות עלי עוד לעבור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלוטת לימפה מוגדלת

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    27/07/2008

אולטראסאונד הינה בדיקה עם מהימנות גבוהה יחסית להבדיל בין בלוטות מוגדלות שפירות לכאלו שלא, אך כמובן אין מאה אחוז ברפואה. כאשר לפי האולטראסאונד הבלוטה שפירה (ובפרט שגם כל יתר הבדיקות תקינות וגם אין תסמיני מחלה בגוף), הגישה לחכות ולחזור על הבדיקה אחר חודשיים שלושה הינה גישה מקובלת, המבוססת על כך שפרק זמן כזה אינו קריטי מבחינת הצלחת טיפול בבלוטות שבדיעבד הסתבר שאינן שפירות. עם זאת, אני סבור שאם אינך רגועה בקשי לבצע FNA- דיקור במחט עדינה- שאמנם אינה ביופסיה אך בודקת את תאי הבלוטה, ומוסיפה לבטחון שהבלוטה תקינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו