מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משהו נוירולוגי? כאבי ראש+התקבצויותנטע29/07/2008
שלום לכולם יש לי כמה שאלות (שלדעתי הן קשורות אחת לשנייה). ההרגשה שלי היא שאני "מתפרקת"... 1.זה כחצי שנה התחלתי לקבל כאבי ראש חזקים, חריפים, חדים מאד שנמשכים כדקה. אני לא מסוגלת לתפקד ברגעים אלה מרוב כאב. הכאב הוא תמיד באותה נקודה בצד שמאל בראש, אחרי הכאב אני נשארת לשעה נוספת עם תחושה של לחץ (לא כאב, אלא סתם הרגשה לא נעימה) בראש. הכאבים מלווים לעתים רחוקות במין הזיית ריח שאני לא ממש יכולה להגדירו, הוא משהו שדומה אולי לריח תפוז-ונילה, חזק ולא נעים. הכאבים פוקדים אותי יותר בשעות הבוקר, אך יכולים להיות גם ביום. 2.כחודש אני סובלת מהתקבצויות חזקות בכף יד ימין (היד ממש זזה בלי שאתכוון לכך), מלוות בתחושת נימול באצבעות היד הזאת וגם בתחושת חולשהנימול ברגל ימין. 3.שאלה שלא כל כך קשורה לשתיים הראשונות - אני סובלת מנשירת שיער נוראית. השיערות ממש "נוזלות" לי יחד עם המים כשאני חופפת ראש. מולטי-ויטמינים וברזל לא עוזרים. מה כל זה יכול להיות? זה נראה לי כמשהו נוירולוגי. האם צריך הפנייה לנוירולוג? אילו בדיקות עליי לעשות בנושא נשירת שיער? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש+התקווצויות
ד''ר גרי בלומברג01/08/2008שלום, נטע
האם פנית לרופא/ת המשפחה עם התלונות? האם הוא/היא בדק/ה אותך כולל בדיקה נוירולוגית?
לא יודעת כעת להגיד לך אם התלונות קשורות אבל כן כדאי להיבדק ע"י נוירולוג/ית. רק בבדיקה טובה אפשר להחליט על צורך בירור ומה לברר.
לגבי הנשירה - תדעי לך שנשירה של עד 150 שערות ביום נורמלית לחלוטין. אם אין לך אזורי התקרחות, לא תמיד מוצאים סיבה ולרוב זה מסתדר עם הזמן. הרבה פעמים קשור ללחצים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגידול בראש
נטע02/08/2008תודה על התשובה. יש לי רופא ביום ראשון... האמת היא שאני חוששת קצת מגידול במוח, הרי כל שלושת התלונות שלי יכולות להיות תסמינים לכך. לצערי יש לנו היסטוריה עצובה במשפחה מצד אמי של כל מיני סוגים של סרטן (כמעט לכולם שם היה סרטן כזה או אחר). אני מבינה שבגילי (26) גידול בראש לא קורה כמעט, אך אני בכל זאת קצת חוששת. גם בחילות, לפעמים תשתוש בראיה, לפעמים חוסר שיווי משקל - יכולים להיות קשורים לכך, ויכולים לא. אני לא רוצה להמשיך טרדיציה משפחתית שלנו. מה דעתך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתלונות של מערכת העצבים
ד''ר גרי בלומברג04/08/2008שלום, נטע
סליחה על האיחור - לא קיבלתי הודעה על התשובה שלך.
אני מניחה שאת כבר אחרי בדיקת הנוירולוג ויש לך תשובות. אני מקווה שקיבלת תשובות לחלק משאלותייך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
נטע04/08/2008שלום. הייתי אצל נוירולוג, בדיקה נוירולוגית הייתה תקינה, אך הרופאים בכל זאת חוששים ורוצים שאבצע CT ו- EEG. כפי שהבנתי - צריך לקבל אישור לביצוע בדיקות אלו - אז אני ממתינה. את רופא המשפחה שלי הדאיגו שלושה דברים - הזיות ריח, לחץ דם די גבוה (150/90) והבחנה שהייתה לי בילדותי של לחץ תוך-גולגולתי גבוה שלא טופל. זה בינתיים הכל. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העדכון
ד''ר גרי בלומברג05/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)