משהו נוירולוגי? כאבי ראש+התקבצויות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משהו נוירולוגי? כאבי ראש+התקבצויות
    נטע
    29/07/2008

שלום לכולם יש לי כמה שאלות (שלדעתי הן קשורות אחת לשנייה). ההרגשה שלי היא שאני "מתפרקת"... 1.זה כחצי שנה התחלתי לקבל כאבי ראש חזקים, חריפים, חדים מאד שנמשכים כדקה. אני לא מסוגלת לתפקד ברגעים אלה מרוב כאב. הכאב הוא תמיד באותה נקודה בצד שמאל בראש, אחרי הכאב אני נשארת לשעה נוספת עם תחושה של לחץ (לא כאב, אלא סתם הרגשה לא נעימה) בראש. הכאבים מלווים לעתים רחוקות במין הזיית ריח שאני לא ממש יכולה להגדירו, הוא משהו שדומה אולי לריח תפוז-ונילה, חזק ולא נעים. הכאבים פוקדים אותי יותר בשעות הבוקר, אך יכולים להיות גם ביום. 2.כחודש אני סובלת מהתקבצויות חזקות בכף יד ימין (היד ממש זזה בלי שאתכוון לכך), מלוות בתחושת נימול באצבעות היד הזאת וגם בתחושת חולשהנימול ברגל ימין. 3.שאלה שלא כל כך קשורה לשתיים הראשונות - אני סובלת מנשירת שיער נוראית. השיערות ממש "נוזלות" לי יחד עם המים כשאני חופפת ראש. מולטי-ויטמינים וברזל לא עוזרים. מה כל זה יכול להיות? זה נראה לי כמשהו נוירולוגי. האם צריך הפנייה לנוירולוג? אילו בדיקות עליי לעשות בנושא נשירת שיער? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי ראש+התקווצויות

ד''ר גרי בלומברג
    01/08/2008

שלום, נטע

האם פנית לרופא/ת המשפחה עם התלונות? האם הוא/היא בדק/ה אותך כולל בדיקה נוירולוגית?

לא יודעת כעת להגיד לך אם התלונות קשורות אבל כן כדאי להיבדק ע"י נוירולוג/ית. רק בבדיקה טובה אפשר להחליט על צורך בירור ומה לברר.

לגבי הנשירה - תדעי לך שנשירה של עד 150 שערות ביום נורמלית לחלוטין. אם אין לך אזורי התקרחות, לא תמיד מוצאים סיבה ולרוב זה מסתדר עם הזמן. הרבה פעמים קשור ללחצים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גידול בראש

נטע
    02/08/2008

תודה על התשובה. יש לי רופא ביום ראשון... האמת היא שאני חוששת קצת מגידול במוח, הרי כל שלושת התלונות שלי יכולות להיות תסמינים לכך. לצערי יש לנו היסטוריה עצובה במשפחה מצד אמי של כל מיני סוגים של סרטן (כמעט לכולם שם היה סרטן כזה או אחר). אני מבינה שבגילי (26) גידול בראש לא קורה כמעט, אך אני בכל זאת קצת חוששת. גם בחילות, לפעמים תשתוש בראיה, לפעמים חוסר שיווי משקל - יכולים להיות קשורים לכך, ויכולים לא. אני לא רוצה להמשיך טרדיציה משפחתית שלנו. מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלונות של מערכת העצבים

ד''ר גרי בלומברג
    04/08/2008

שלום, נטע

סליחה על האיחור - לא קיבלתי הודעה על התשובה שלך.

אני מניחה שאת כבר אחרי בדיקת הנוירולוג ויש לך תשובות. אני מקווה שקיבלת תשובות לחלק משאלותייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות

נטע
    04/08/2008

שלום. הייתי אצל נוירולוג, בדיקה נוירולוגית הייתה תקינה, אך הרופאים בכל זאת חוששים ורוצים שאבצע CT ו- EEG. כפי שהבנתי - צריך לקבל אישור לביצוע בדיקות אלו - אז אני ממתינה. את רופא המשפחה שלי הדאיגו שלושה דברים - הזיות ריח, לחץ דם די גבוה (150/90) והבחנה שהייתה לי בילדותי של לחץ תוך-גולגולתי גבוה שלא טופל. זה בינתיים הכל. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העדכון

ד''ר גרי בלומברג
    05/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו