תחושה משונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחושה משונה
    אבי
    19/08/2008

בוקר טוב בשעה האחרונה יש לי תחושה קצת משונה, לפעמים אני מרגיש קור בגפיים (ידיים ורגליים) תחושת הקור מופיעה לכמה דקות ונעלמת. בנוסף לפעמים כשיש לי את תחושת הקור אני מרגיש צורך להשתעל (יתכן מהתרגשות וחרדה ?). - ממה התופעה נגרמת ? - האם מסוכנת ? - האם יש צורך במשהו מיוחד ? תודה על המענה כי אני מודאג וחשש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחושה משונה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    19/08/2008

איני יודע בודאות את הסיבה לתופעות. מתח וחרדה יכולים לגרום לכל הסימפטומים שהזכרת. לא נשמע שיש מקום לדאגה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד משהו בבקשה .....

אבי
    20/08/2008

מהי בעצם ההגדרה למתח וחרדה ? לא נראה לי שאני בפחד או מתוח לגבי משהו באופן חריג, אז היתכן כי אני סובל ממתח וחרדה מבלי להיות ער לתופעות של מתחים וחרדות נפשיים מורגשים ? אני מקווה שהסברתי את עצמי נכון. כמו שנראה לי בשנים האחרונות, כל תופעה שהרפואה אינה יכולה להסביר היא מייחסת למתח וחרדה (זה מחליף את הוירוסים - שפעם כל מחלה שלא ידעו מהי אמרו שהיא נגרמת מוירוס), מאחר ועד כמה שידוע לי אין דרך לאבחן חד-חד ערכית מתח וחרדה. (או שמא כן יש דרך להבחנה ?) תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    23/08/2008

פעמים רבות מצוקות נפשיות רגשיות מתבטאות בגוף בתופעות גופניות, והחולה אינו מרגיש כל כך מתח וחרדה. זה הבסיס לתופעת ה"פסיכוסומטיקה". אדם יכול לחיות טוב יותר עם תופעה גופנית מאשר עם הרגשת חרדה ולכן המוח ממיר את ההרגשה. אין בשימוש הקליני בדיקת מעבדה שתאשר מתח וחרדה. האבחון נעשה לפי אופי הסימפטומים וכאשר שוללים סיבות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו