מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לפרופסור בבקשהאיתי27/08/2008
שלום, מזה זמן יש לי כאבים ברום הבטן (מאין לחץ תוך בטני קבוע) עם הקרנות של דקירות ו/או מיחושים לצידי הבטן. שמתי לב כי כשאני לוחץ לא חזק באמצע הבטן במורד ה-”קו” שמוביל לפופיק יש לי רגישות יתר. זה פשוט כואב. יש לי גם כאב כשאני אוכל בעת הבליעה בנקודה בה האוכל נכנס לקיבה. שמתי לב שבחודש האחרון הבטן נפוחה לי באופן לא רגיל. עד כה, כל הבדיקות שעשיתי היו תקינות ונשללה בעיה אורגנית (דם, אולטרא סאונד, גסטרוסקופיה בקליניקה של גאסטרואנטרולוג, מנומטריה, PH, צילום בריום וצילום חזה. נשלל גם חיידק הליקובטור פשילורי). מזה מספר ימים לוקח כדור קלוטל. מזה יכול להיות לדעתך? איך להמשיך את הבדיקות - האם מומלך בשלב זה לחזור על גאסטרוסקופיה בבי”ח ו/או לעשות סי טי בטן כדי לשלול בעיה אורגנית? תודה על התשובה. עידו כהן נ.ב: למה גאסטרואנרטלוגים לא עושים בדיקה פיזית לנבדק ורק מקשיהבם ומקלידים במחשב, זה לא הדבר הראשון שצריך לעשות לפני הכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת מידע
חושש28/08/2008רציתי להוסיף מידע שיתכן והוא חשוב: באפריל 2007, בלעתי אדרה של דג ולאחר סבב בדיקות מקיף ביותר בגין כאב בלוע, שכלל 8 פעמים סיב אופטי, גסטרוסקופיה, סי טי גרון אחד....הגעתי לניתוח לביצוע אנדוסקופיה בהרדמה מלאה לחיפוש האדרה. לבסוף האדרכה לא נמצאה ולאחר מספר חודשים חלף לו הכאב. כרגע אני רץ חזור ושנית לרופאים בכל דרך אפשרית כדי למצא מזור לכאביי. האם יתכן שאני עוד מקרה (קראתי ל מקרה דומה ומצער בשנת 2006) של בליעת עצם שירדה לבטן - מעי , נשארה שם, מקרינה לי כאבים עצביים ו/או זהומיים שידה של הרפואה קצרה מלהושיע? האם זה עוד הוכחה לביצוע סי טי נוסף של הבטן עם חומר ניגודי חרף הקרינה הרבה? שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוספת תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי28/08/2008אין לי נסיון עם מקרים של אדרות דגים שנתקעו בגוף. הסבירות לדעתי נמוכה מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי28/08/2008לא ציינת פרטים כגון גיל, מצב בריאות כללית, תרופות קבועות, מחלות במשפחה, עישון? האם פרט לכאבים יש תלונות נוספות כגון ירידת משקל? איך היציאות? האם יש צרבת? האם הרגשת הנפיחות בבטן קשורה לאוכל?
ביעוץ וירטואלי קשה לתת עצות קונקרטיות כאשר מהלך הבירור בעיצומו, והחלטה על המשך או תום בדיקות צריכה להנתן ע"י הרופא האישי. יתכן ויש מקום לבדיקת רופא כירורג בשאלה של בקע בדופן הבטן. במקרים מסויימים יש הצדקה להוסיף CT בטן וחזה, לשקול הרופא שלך.
במקרים רבים תלונות אלו נובעות מבעיות פונקציונליות ולא אורגניות.
נ.ב.-לא יודע..............................* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשלמת פרטים
איתי28/08/2008בן 38, בריא בדר"כ, לא מעשן, לא שותה, אתלט, גובה משקל 185/80, המשקל אחיד מזה 17 שנה, מהנדס במקצועי בביה"ח אסף הרופא (במקרה שלי, הסנדלר הולך יחף), לא לוקח תרופות באופן קבוע, אפילו לא לכאב. הבטן שלי נפוכה לא מגזים (כי אין לי) וגם לא ממש בגלל אוכל, פשוט נפוחה. מודה שמזה חודשיים לא עושה ספורט מייאוש. לאחרונה ניסיתי לנטון שלא עזר, שהרי לא סובל מצרבות ולא מרפלקס. ניסיתי גם נירוקסל כמה ימים אבל בגלל תופעות לוואי קשות אפשריות ירדתי ממנו וכרגע לוקח קלוטל 3 פעמים ביום כדי להסדיר את מערכת העיכול. כרגע לא עוזר ובטח לא להפחתת הכאב. אכן, מנסה בניסוי וטעיה גם תרופות למרות שלא סובל גם ממעי רגיז, לפחות לא מנסיוני עד לתחילת הכאבים. עומד לעשות בדיקות דם (סיבוב שלישי) ביום ראשון וכן סי טי בטן ואולי חזה תחתון, למרות שעד כה נמנעתי מזה בגלל הקרינה הרבה (עשיתי בעברי שישה סי טי מהם שניים גב, שניים מוח, אחד צוואר ושישי לא זוכר + מיפוי עצמות אחד). אם להערכתך הבעיה אינה אורגנית אלא תפקודת, איך יתכן שהכאב מורגש גם בבעיה של בליעת אוכל במעבר לקיבה (בכל בליעה), הרי זה לא אחד התסמינים של מעי רגיז או משהו דומה? נאמר לי שלבון עדיף סי טי מאשר אם אר איי, חרף העובדה שבאחרון אין קרינה. זה נכון?? איך אתה אומר פרופסור: "אין שמחה גדולה יותר מהסרת הספק"...אולי, אחרי שאעשה את הסי טי ויוכיחו לי שאין לי דלקת, כיב, עצם, עצב לוחץ...או השם יודע מה...ואחרי שתהיה קורלציה עם בדיקות דם וגסטרוסקופיה....אלך לרפואה הקונבנציונלית ואקח במקביל לטיפול האלטרנטיבי ציפרקל. מה אתה אומר? תודה ושבת שלום עידו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי28/08/2008אחד הביטויים של בעיות פונקציונליות הינו כווץ שרירים . יתכן שעקב כווץ שרירים בושט התחתון בזמן הבליעה אתה מרגיש את הכאב בבליעה. מעבר לבדיקת CT אם תעשה איני חושב שיש מקום לבדיקות נוספות לפני שממצים גם את האפשרות של לחצים ומתחים הגורמים לבעיות פונקציונליות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא לעשות גסטרוסקופיה חוזרת בבי"ח?
איתי28/08/2008לא לעשות גסטרוסקופיה חוזרת בבי"ח (אולי בראשונה לפני חודש פספסו משהו כי זה לא כמו בציוד של בי"ח). מה הסיכוי שכל הכאבים נובעים מבעיה של סרטן שאולי יראו בסי טי, שואפת לאפס אם עד כה כל הבדיקות תקינות, נכון? דרך אגב, אפרופו שוער וושט, בבדיקת המנומטריה שעשיתי במכון גסטרו מצאו שיש לי LES קצת חלש...אבל לא נראה לי שזה מסביא את הכאבים, שהרי הכאבים שלי במורד הוושט, בכניסה לקיבה. אבל ייתכן שאתה צודק. השאלה הגדולה הנוספת, נניח ואם כל הכאבים שלי נובעים ממתח ועצבים (לא סרטן, לא כיב, לא דלקת ולא אדרה של דג שמקרינה כאב עצבי), האם כדור ציפרקל שמוריד את המתח מהשרירים ומרפה אותם יכול להספיק או שצריך לקחת בשילוב גם משהו למעי כמו קולוטל או משהו על בסיס טבעוני? האם זה יכול לפתור את סיבת הכאבים מהשורש או שזה עובד רק סימפטומטי? נתקלת פעם במישהו שסבל מכאבים בזמן אכילה, אפילו שתיה שהם לא ממקור אורגני אלא ממקור חרדתי ששיבש לו את התפקוד בגוף? אתה אדם טוב בכך שאתה מנסה לעזור לי, אפילו שזה רק וירטואלי. תודה, נ.ב: בעברי, עבדתי בקו"ח לאומית, בהנהלה ברחוב שפרינצק מול בית מפעל הפיס, אחכ כך גם במכבי ועכשיו בבי"ח אסף הרופא....אבל כמו שאמרתי...הסנדלר הולך יחף במקרה שלי.
פרופ' אליעזר קיטאי03/09/2008לגבי גסטרוסקופיה חוזרת אין לדבר סוף. ואם היא תהיה תקינה תהא בטוח במיליון אחוז שאין כל ממצא אורגני? יש עוד שפע בדיקות שניתן תאורטית לעשות אבל בסוף אתה עלול להנזק מבדיקה מיותרת. אם אין סימפטומים מדאיגים כגון ירידת משקל או אנמיה אל תרוץ לבדיקות נוספות. בכל מקרה לא אני רק הרופא שמכירך אישית יכול להחליט לגבי צורך בבדיקות נוספות. ציפראלקס עשוי לעזור ללא תוספות אבל יש להתמיד בלקיחה ולצפות לשיפור רק אחר שבועיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על הטיפים - אתה איש יקר!!!
חושש03/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)