נפילת לחץ דם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נפילת לחץ דם
    שרית
    14/09/2008

שלום רב, אני בת 29. מזה מספר שנים אני סובלת ככל הנראה מירידת לחץ דם שבאה לידי ביטוי בסחרחורת, נשימה מואצת, אי יכולת ללכת, רצון להתעלפות, הרגשה של נמלים/דקירות בכפות הידיים במקרה כזה אני נזקקת לדיאט קולה / מים מתוקים והאירוע חולף לאחר כמחצית השעה ולעיתים כשעה. האירוע לא מתרחש באופן תדיר ומגיע באופן פתאומי אבל בשנה האחרונה התרחש יותר בעיקר לאחר אמבטיה חמה (לא מקלחת). לפני מספר שנים ישבתי עם משפחתי במסעדה ופתאום התחלתי לחוש בסחרחורת שהובילה ... לפני כשנתיים הייתי במועדון וסתם כך לפתע (בלי אלכוהול) התחלתי לחוש סחרחורת שהובילה לאירוע. רופאת משפחה ביטלה את חששותי ללא בדיקה. האם זה משהו שמזקיק טיפול ובדיקה רצינית או שמדובר במשהו חולף שלא שווה התייחסות? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    נפילת לחץ דם

הוספת תגובה

• התקפי סחרחורת

ד''ר גרי בלומברג
    16/09/2008

שלום, שרית

האם הוכח שיש ירידה בלחצי דם באירועים שאת מתארת? מה לחץ הדם שלך שאת מרגישה טוב? האם מדדו לחץ דם בשכיבה ואח"כ בעמידה?

ארוע שקשור לישיבה במים חמים כן מעיד על קשר לירידה בלחץ דם עקב הרחבת כלי דם.

לא בטוחה שהאירועים קשורים ללחצי דם. יכול להיות גם מירידה בסוכר. האם זה נבדק?

האם מצאת איזה מכנה משותף לאירועים שמסביר למה קורים?

אם לא עברת בדיקות דם לאחרונה כדאי לבדוק, בעיקר ספירת דם, סוכר ובלוטת התריס.

אם בדיקות תקינות אני ממליצה לשמור על שתייה מרובה ולא לקום מהר. להרבה נשים צעירות יש ארועים כאלו לאחר עמידה ממושכת או בסביבה ללא אוויר צח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו