לחץ נפשי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ נפשי
    אברהם
    03/10/2008

ערב טוב רציתי לדעת מה התופעות שיכולות להגרם כתוצאה מלחץ נפשי. האם כאבי ראש (לא חזקים אך מטרידים), חולשה, רצון לצאת לשרותים כאשר בפועל אין יציאה, עייפות, מעט בחילה חלשה יכולים להיות סימנים לכך ? האם ישנם סימנים מובהקים שניתן לומר שהם מצביעים על לחץ נפשי / חרדה ? האם בכלל לחץ נפשי וחרדה הם אותו הדבר ? אני אישית פוטרתי לפני כיומיים, אומנם יכנס לתוקף רק בעוד כחודש, את ההודעה בעבודה קיבלתי בסדר אבל אני די שקוע במחשבות לגבי העתיד כמעט ברוב שעות היום, אל אף שחיצונית לא ניתן להבחין בשינוי כלשהו. בנוסף אני לוקח כדור ציפראלקס כבר כחודשיים בגלל חולשות ואבחנה משוערת של תשישות כרונית, האם כדור זה יכול לעזור גם במצבי ? האם יש מקום לחשוב על העלאת המינון ? אודה לכם על כל הכוונה, עיצה, יעוץ - תודה (נ.ב. בגיל 42, נשוי עם ילדה בת 3, לא שותה, לא מעשן)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ נפשי

הוספת תגובה

• לחץ נפשי

ד''ר גרי בלומברג
    04/10/2008

שלום רפי

כמעט כל תלונה בגוף יכול לנבוע מלחץ נפשי או להחמיר בגללו. התלונות האופיניות הן כאב ראש, כאב בטן, דפיקות לב, שלשול, הרגשת חנק וכד'. אין סימנים "מובהקים" כי כל תלונה יכולה גם להיות ממחלה. יש רמז ללחץ נפשי כאשר אין התאמה בין התלונות לממצאים בבדיקה פיזיקלית.

לחץ או מתח נפשי הוא מונח כללי. חרדה מתכוון למצב של פחד וחרדות ספציפיות או כלליות. לחץ נפשי יכול גם לגרום לעצבות.

המצב שלך בהחלט מצב של לחץ נפשי ובצדק. לא קל להיות מפוטר. המחשבות שלך על העתיד במקום ומהוות בעיה רק אם לא נותנות לך להתקדם.

הציפראלקס מתאים גם למצב כעת ואפשר להעלות מינון, עוד חצי כדור ליום בהתחלה. תהיה בקשר עם רופא/ת המשפחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו