בדיקות "לא שגרתיות"

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות "לא שגרתיות"
    איל
    04/10/2008

אני חולה בקרוהן. מקריאה באינטרנט (בעיקר באתרים מחו"ל) שנבעה מהתענינות שלי לגבי המחלה נוכחתי שיש בדיקות שאפשר שיכולות לתת אינדיקציה לגבי דברים שאני באופן אישי חושד בהם כגורמים אולם לעולם לא נשלחתי לבצע בדיקות אלה ע"י אף רופא גסטרו. רצית לשאול האם הבדיקות שאפרט להלן קיימות וניתן לקבלם דרך קופ"ח (גם אם כרוכות בתשלום נוסף) וכמו כן האם לדעתך הבדיקות הללו יכולות לתרום משהו לקבלת טיפול או לזיהוי גורמים למחלה (או שאולי כדאי לי להציע לרופא הגסטרו לתת לי לבצע את הבדיקות שאפרט) : א. פרופיל חומצות שומן - לקביעת רמת השומנים מאיצי הדלקת ונוגדי הדלקת בדם. ביעוץ אצל דיאטנית הומלץ לי לקחת תוסף אומגה 3 על אף שמעולם לא בוצעה לי איזשהי בדיקה המעידה על חוסר. אולי לפי בדיקה זו אוכל לדעת האם אני בחוסר ? ב. בדיקת הרמה של העומס חמצוני (oxidiative stress) - מדידה של רמת הויטמינים נוגדי החמצון ורמת הרדיקלים החופשים הדם. ממחקרים הבנתי שיש קשר לדלקות ואפשר שאם יזוהו חוסרים אולי אדע לטפל בהם ? ג. פרופיל אלרגיה למזונות - בדיקת נוגדנים מסוג IGG ו- IGE בדם המעידים על קיום אלרגיה. ד. בדיקה מיקרוביולגית של הצואה - להערכת הימצאות חידקים מחוללי מחלות וחידקים מועילים במערכת העיכול. תודה ! וגמר חתימה טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות "לא שגרתיות"

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    07/10/2008

הבדיקות שציינת אינן מבוצעות בקונטקסט של טיפול. אין הוכחה שניתן להתערב ולשנות מהלך מחלות כתוצאה מביצוע הבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו