התלבטות לגבי מיקרופירין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות לגבי מיקרופירין
    דורי
    08/10/2008

שלום רב, אני בת 59, עובדת ופעילה ספורטיבית, גובה 155, משקל 55 ק"ג, לחץ דם תקין. מלפני כ-4 שנים מטופלת בסימוביל להורדת הכולסטרול. במינון של 10 מ"ג רמות השומנים הן: טריגליצרידים 78, כולסטרול כללי 214, HDL 86 ,LDL 111 אני לוקחת גם תוסף אומגה 3 קפסולה אחת ביום. לפני שנה בבדיקת US בטן עליונה התגלה כבד שומני לא מוגדל. שאליתיי הן: 1) מה הסיבה לכבד שומני? 2) האם אפשר להחזיר את הכבד למצבו הקודם - לא שומני? 3) האם יש לי צורך בלקיחת מיקרופירין, כפי שהמליץ רופא המשפחה? 4) למי בכלל מומלץ מיקרופירין? בתודה מראש ובברכה, - דורי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות לגבי מיקרופירין

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    09/10/2008

כבד שומני נוצר בנסיבות שונות כאשר יש מחלות מטבוליות שונות או בהשפעת חומרים ותרופות. אצל אנשים עודפי משקל המצב שכיח יותר. שתית אלכוהול גם כן גורמת לכך. פעילות גופנית ודיאטה דלת שומן יכולים לשפר המצב. לפי הנתונים שמסרת לא נראה לי כרגע הכרח לקחת אספירין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו