מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מישהו יכול לעזור לי - אני במצוקה!!!איתי17/10/2008
שלום, אני כבר לא יודע מה לעשות ולמי לפנות. סובל מזה ארבעה חודשים מכאבים ברום הבטן ליד מפתח הלב ומצד ימין מתחת לחזה ובעיקר בעיקר בעיקר כאב חד כל אימתיי שאני אוכל ולפעמים גם שותה, בזמן שהאוכל עובר בוושט ונכנס לקיבה. אני מרגיש את הכאב באזור גם כאשר אני נושם. עשיתי את כל הבדיקות האפשריות, כמעט, ובאחרונות, סי טי וגסטרוסקופיה מצאו שיש לי בקע סרעפתי גולש קטן בגודל של 2 ס"מ שלרוב, טוענים שהוא א - סימפטומטי. אין לי עצירויות ושלשולים ומכל בדיקות הדם מצאו שיש לי IgG גבוהה של 1850 (1600 זה המקסימאלי) ואני לא יודע מזה אומר ואם יש קשר למערכת העיכול (אין לי היפטיטיס ולא הילקיבקטק פילורי - ואולי חבל, כי אז לפחות הייתה אבחנה והיו יודעים מה להציע לי כטיפול). אני לי יודע מה לעשות, לא מתפקד, לא יישן ומתעורר מכאבים (יש לי כאבים גם בשינה בעיקר שאני ישן על הבטן שזו התנוחה אליה אני רגיל ואוהב מזה שנים. ניסיתי ומנסה עדיין נטורפתיה ללא הטבה (חוץ מהעלות הרבה של המזון/כדורים) וגם רפלקסולוגיה ודיקור סיני שלא ממש עזרו לי. ייתכן שביופידבק או היפנוזה היו עוזרים לי להתמודד עם הכאב אבל לא פותרים את הבעיה. לא לוקח כדורים נגד כאבים וגם לא נגד חרדות, למרות שהמליצו לי. מחפש כל דרך אפשרית לפתור את הבעיה מהשורש ולא את הסימפטום!!!! אני אדם משכיל ואינטלגנט שמאז ומעולם היה בריא, אתלט ופתאום משהו השתנה בגופי ואני מסרב לקבל את האפשרות שזה חרדתי או סטרס, בעיקר מהעובדה שזה פוגע בתפקוד היומיומי הבסיסי כמו אכילה. אני בן 38 ולא ייתכן שאני צריך לחיות רק על דייסות ונוזלים. הנטרופתית אמרה שיש לי גיסטריטיס וזה מוזר כי אפילו בביופסיות שלקחו לי מהתריסריון ומהקיבה לא מצאו כלום. בקיצור אני אובד עצות, סובל סבל ממשי יומ יומי ולפעמים מרוב סבל יש לי מחשבות אובדניות ואני לא יודע למי לפנות. כל היום אני יישן למרות שגם בשינה כואב לי. אני יודע שיש מחלקה להפרעות אכילה בבי"ח רק שאצלי הכאב הוא לא במנגנון הבליעה אלא במעבר של האוכל בשוער הוושט לקיבה ולפי הבדיקות גם אין לי דלקת בוושט למעט LES חלש. הייתי במיון תה"ש והחזירו אותי כלעומת שבאתי לאחר שראו שכל בדיקות הדם שלי תקינות. שאלותיי: 1. האם ניתוח לפרסקופיה של הבטן הינו אופציה כאמצעי לאבחון הבעיה מקרוב או שגם זה לא יאפשר אבחנה? 2. האם ייתכן שכל הכאב שלי נובע מהבקע?? 3. בשורה התחתונה, מה אני עוד יכול לעשות ולמי לפנות חוץ מאלוהים, שגם הוא נטש אותי??? (אני סטודנט למשפטים ונאלץ להקפיא את הלימודים, לא מסוגל ללמוד ולא לעבוד). תודה על כל עזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת מידע
איתי17/10/2008חרף העובדה שבבדיקת הגסטרוסקופיה לא צויין שיש לי אכלזיה וגם לא בבדיקת בליעת בריום, בבדיקת המנומטריה שעשיתי נמצא שיש לי LES חלש עם מדדים שיכלו להצביע על אכלזיה (לפי מה שקראתי באינטרנט) אבל משום מה הרופא לא רשם זאת ולפי מה שקראתי באינטרנט זו בעיה שיכולה להצביע על כאבים בזמן בליעת מזון ואפילו שתיה כל אימתי שהוא עובר משוער הוושט לקיבה. אני לא מבין למה הגאסטרואנטרולוג לא התייחס לזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ' אליעזר קיטאי19/10/2008אם יש לך ספק שמא יש לך אכלזיה ורופא הגסטרואנטרולוג לא התייחס לכך הייתי מציע לפנות לחוות דעת מגסטרואנטרולוג נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי19/10/2008בהנחה שהבדיקות מוצו ולא התגלה דבר צריך לקבל את זה שבמקרים רבים מאוד ישנם סימפטומים לא נעימים שהרופאים אינם מוצאים להם הסבר. בחלק מהמקרים בגלל שלא כל סימפטום מבטא מחלה, ובחלק מהמקרים בגלל שהרפואה אינה כל יכול. מעבר לעובדה שהרופאים אמורים לנסות ולמצוא לך טיפול סימפטומטי שיקל על הכאבים, ניכר משאלתך וברור לי שיש כאן מרכיב רגשי לא קטן. 2 אנשים עם סימפטום כמו שלך עלולים להגיב ב2 צורות שונות: עבור אחד יהיה זה סוף העולם, והשני יעבור לסדר היום. ההבדל טמון ברובד הרגשי. עצם הדיבורים על מחשבות אובדן מעלים מצוקה רגשית. אני ממליץ לפנות מיידית לטיפול במרכיב הרגשי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה שאתה טועה לגביי וחבל...
איתי19/10/2008לא כל אפשרויות האבחון והטיפול מוצו לגביי ולא תמיד בגלל אזלת ידה של הרפואה אלא בגלל שרלטנות וחוסר רצינות של הרופאים בהתייחסותם לבעיות של פציינטים. הרי, אם הרופאים בישראל היו עושים את עבודתם נאמנה בצורה סבלנית, אנושית עם אוריינטציה של פסיכולוג ולא של מתכת מחשבים שכל הוויתו היא להקליד את הנתונים על המחשב, לפעמים, מבלי אפילו לקום וללבדוק את גופו של הפציינט..אולי אז...גם המקצועיות היתה משתפרת וגם פחות פציינטים היו ממשיכים לשוטט ולחפש מזור לבעיות שלהם באינטרנט. יותר סביר להניח שמי שמסתובב באינטרנט לחפש תשובות הוא מאלה שהפואה הקהילתית לא עשתה את כל הניתן כדי לסייע לו וראיה לכך, שגם במקרה שלי, אני צריך ללמוד על בעיות אפשריות "ששכחו לבדוק" אצלי ולבוא איתם לרופא המאבחן ולבקש שיבדוק. זה נראה לך רציני? כל הסטרס והחרדה שלי היא פועל יוצא של חוסר הוודאות לבעיה שאני בטוח שקיימת ולא אבחנו ולא פרי דמיוני ובעיקר בגלל הטרטורים שלי מזה ארבעה חודשים בהם המצב הרפואי רק הלך והחמיר למרות כל הנסיונות לטפל. קל לרפואה להאשים את הנפש והרגש בכל דבר שהיא לא מצליחה לאבחן, זו הדרך הכי פשוטה, קלה ונוחה ולפעמים זה עובד כי שהנפש סובלת גם הגוף סובל, אבל לא תמיד ולא במקרה שלי!!! מעניין שמכל מה שכתבתי, בחרת להתייחס רק למחשבות האובדניות שלי ולא לגופם של הפרטים הטכניים שכתבתי. למה? למה, במקרה שלי, יש ממצא של IgG גבוהה מהנורמל ואף אחד לא מנסה להיות יצירתי ולחשוב אם זה מעיד על מחלה זיהומית בגוף שבבדיקות דם הרגילות לא עלו עליה ושאולי היא מקור הצרות שלי כרגע? (דרך אגב: זה יכול להיות גם סממנס למילאנה נפוצה או לטרשת או דברים חמורים אחרים שאף אחד לא חשב לבדוק אפילו לא ככסת"ח) למה לא לחשוב שאני אולי היוצא מהכלל בסימפטומים של הבקע סרעפתי הגולש ואם לתשעים אחוז מאלה שיש להם בקע כזה זה א - סימפטומטי, אצלי זה דווקא כן סימפטומטי. למה לא לחשוב על אופציה שאני מקרה גבולי של אכלזיה שגורמת לכל הכאבים בזמן בליעת המזון ולנסות לבדוק זאת? ואני מניח שיש עוד אופציות למה לשלוח אותי לביתי סובל בלי לנסות להפעיל את כל הידע והכישורים שיש לרפואה? חבל שרק שזה מגיע למיון עם החמרה במצב מתחילים להתייחס ברצינות..חבל. לא מאחל לאף אחד להיות חולה במדינה שלנו ולא בכלל. ואני דווקא עובד בעצמי בבי"ח ורואה דברים מקרוב ולצערי, אפילו במקרה שלי, הסנדלר הולך יחף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניה עבור איתי
אופירה21/10/2008איתי, אצלי גם קיימם בעיה במערכת העיכול מסוף חודש מאי. מבקשת שתפנה אלי לדואר אלקטרוני [email protected] . גם ביקרתי באותו הב"ח כמוך, גם לי אמרו שבעיה - מצב ריגשי. אשמח לשוחח איתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
פרופ' אליעזר קיטאי22/10/2008לפרסקופיה אינה מבוצעת לבירור כאב בטן אשר בבדיקות שבוצעו אין אבחנה משוערת לגבי סיבתו. לפרסקופיה מבוצעת בעיקר לטיפול במצבים מסויימים הגורמים לכאבי בטן.
מצוקתך ברורה לנו אולם רופא וירטואלי אינו יכול לטפל, רופא וירטואלי יכול רק לתת מידע אולם אבחון וטיפול יכול לבצע רק רופא הבא במגע אישי עם החולה. אם נראה לך שרופאיך לא מיצו את הבירור הנדרש אפשר למשל לפנות לחוות דעת שניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)