חולשות בלתי נסבךות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חולשות בלתי נסבךות
    אמיר
    22/10/2008

שלום, בחודש וחצי האחרון אני סובל מהחולשות חזקות מאוד שמלוות בד"כ (לא תמיד) מדפיקות לב חזקות,הזעות קיצוניות בכפות ידיים ורגליים בלבד (ללא הזעה כללית) , וגלי חום בכל הגוף, במיוחד ברגליים וביידים שמלווים בחולשה בשרירים של היידים והרגליים, יש לציין שהתסמינים האלה מגיעים לרגעי שיא שממש מנטרלים אותי, אני מאז המקרה אינני עובד ולומד (אני בן 24). אחרי אין ספור בדיקות דם ובדיקות שונות בכל התחומים לא הועלה דבר, אני כבר אובד עצות... האם תוכל לעזור לי והאם התסמינים שלי קשורים לתחום רפואי זה? ואם לא האם תוכל להכווין אותי לאן לפנות....? תודה רבה רבה, אמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חולשות בלתי נסבךות

הוספת תגובה

• הדבר שעולה לי ישר בראש

אברהם
    23/10/2008

זה שמדובר בחרדה / דכאון. אם כל הבדיקות יצאט תתקינות יש מצב שמדובר בזה. האם בתקופה האחרונה היית לחוץ יותר מהרגיל ? עמוס יותר ? אין לך מושג כמה תופעות לוואי יכולות החרדה והדכאון לגרום, ועצם זה שהתופעות מפחידות אתה שוקע יותר במחשבות של "מה יש לי" מפסיק לעשות פעילויות שגרתיות וכל היום מתעסק רק במצבך הרפואי מה שמחריף את החרדה והדכאון, כך שאתה נכנס לסחרור ומעגל קסמים שצריל לשבור אותו. תנסה להייעץ עם רופא המשפחה ולבקש ממנו לניסיון כדורי הרגעה, אבל קח בחשבון שהם מתחילים להשפיע רק אחרי 3 שבועות עד חודש. בריאות טובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה בילתי מוסברת

ד''ר אביבית גולן כהן
    23/10/2008

אמיר שלום
    כדי שאוכל לעזור אשמח אם תוסיף את הפרטים הבאים:
    1. כמה זמן נמשך כל אירוע כזה?
    2. האם האירועים מופיעים בהקשר עם משהו מסוים שאתה עושה ( פעילות מסוימת, אכילת מאכל מסוים, שהיה במקום מסוים, לחץ)?
    3. האם יש משהו שמסוגל להקל על האירועים הללו?
    4. מה שמות בדיקות הדם שביצעת?

תודה מראש
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

נחום
    23/10/2008

ד"ר שלום, ביצעתי אתכל בדיקות הדם הבסיסיות ובנוסף נבדק בלוטת התריס ומחלת הנשיקה אך הכל נמצא תקין, האירועים הללו מתקיימים כחודש וחצי ומאוד מנטרלים אותי, זה הגיע למצב שהפסקתי ללמוד ולעבוד מאז התחלת הבעיות. אני לא חושב שמדובר במשהו שאני עושה או אוכלף הכוונה לאלרגיה. אני כבר אובד עצות, אולי יש לך לתחום להכווין אותי כי הרבה כיוונים כבר נבדקו, האם בגלל החולשות וגלי החום בשרירי הרגליים והיידים את ממליצה לחזור לניורולוג?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה בילתי מוסברת

ציפי
    24/10/2008

אמיר שלום אירועים חוזרים של חולשה בגפיים, דפיקות לב ,הזעה רק בכפות הידיים והרגליים וגלי חום בכל הגוף, יכולים לאפיין מספר רב של מצבים. חלק מהמצבים כמו אנמייה , מחלה זיהומית או הפרעה בתפקוד בלוטת התריס נשללו, ככל הנראה, ע"י בדיקות הדם שביצעת. אפשרויות אחרות שיש לבדוק הן הפרעות בקצב הלב, הפרעות הקשורות לאספקת חמצן בריאות, ובעיות נוירולוגיות שונות. למרות שבעיות מהסוג הזה הן נדירות אנו נוהגים לשלול אותן תמיד כדי לא לפספס דברים חשובים. רופא המשפחה שלך ידע לייעץ לך כיצד להתקדם בברור האפשרויות שצוינו לעיל. אם כל הברור שתתבקש לעשות יפורש כתקין, כדאי יהיה להתיחס להצעה של אלון ולאבחנה של התקפי חרדה, כפי שתוארה על ידו בתגובה לפנייתך. רק בריאות ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

נחום
    24/10/2008

תודה רבה על התגובה, דבר נוסף, לאילו תסמינים משתייכים בעייה של אספקת חמצן בריאות ולמי עליי לפנות ואילו סוג בדיקות עליי לעבור בכדי לשלול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולשה בילתי מוסברת

ד''ר אביבית גולן כהן
    25/10/2008

כדאי להתחיל בבדיקה גופנית ( האזנה ע"י סטטוסקופ) ע"י רופא המשפחה. לפי הממצאים בבדיקה שלו הוא ידע אם יש צורך בתוספת ברור ( למשל בצילום חזה).
    בד"כ הבדיקה הגופנית נותנת תשובות למרבית השאלות בתחום זה.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו