התקררות - מהלך מחלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקררות - מהלך מחלה
    אברהם
    25/10/2008

שלום ביום שבת שעברה החלו לי כאבי גרון, לקחתי סרפסילס כיומיים (2 ליום) וכאבי הגרון נעלמו לאחר 3 ימים. לאחר מכן החלו חולשה, כאבי פרקים חלשים ועייפות כאשר יום לאחר מכן החל שיעול שהתחזק בין יום, מידי פעם כאבי בטן (עוויתות) אחת לכמה זמן, לא חזקים ולא רצופים ללא יציאות. התחלתי ביום רביעי האחרון לקחת דקסמול קולד (כ-3 ביום ואחד בלילה) כאשר ביום הראשון השיעול נרגע, אך החולשה ותחושת החולי עדיין איתי. אתמול החלו שלשולים (יציאה מימית לחלוטין) אומנם לא יציאות רבות (2-3 ביום) אך כולם מיימיות לגמרי. (כאבי הבטן מורגשים לא בחוזקה לכמה דקות בהפוגות גדולות יחסית). * האם זהו מהלך רגיל של הצטננות/ /התקררות ? * האם השלשולים יכולים לנבוע גם הם מההתקררות / הצטננות ? * היתכן כי השלשולים מקורם בכדורים ? (הם החלו למחרת התחלת הנטילה). * האם יש מקום ללכת לרופא ? אני יודע שהוא יומר שזהו וירוס ויש לנוח הרבה ולשתות וזה יעבור לבד, אז למה לטרוח ? חושב לציין כי הבת הקטנה שלנו סבלה משילשולים כ-10 ימים ברצף (כאשר לא אני טיפלתי ביציאות שלה) ואשתי סבלה בשבוע האחרון משלושים רבים / בחילות וכאבי בטן. (הרופא במקרה שלה אמר לה שזה ויראלי ואמור לחלוף לאחר כ-10 ימים). * האם יתכן שיש קשר למחלתי או שזו היא רק התקררות עם סממנים דומים ? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התקררות - מהלך מחלה

הוספת תגובה

• תגובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    25/10/2008

הסיבה השכיחה להתקררות היא זיהום וירלי , והסיבה השכיחה לשלשולים היא גם כן זיהום וירלי. לעיתים זה אותו הוירוס, לעיתים 2 וירוסים שונים. בהחלט יש סבירות גבוהה שזה מה שיאמר לך רופא המשפחה. רק אתה יודע אם מצבך מצדיק בדיקת רופא.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו