הפרעות קצב-לב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות קצב-לב
    שרית
    26/11/2008

לאחרונה סובלת בעיקר באמצע הלילה מהפרעות קצב. הדופק סדיר, אקג תמיד תקין, אך במשך היום ובעיקר באמצע הלילה פתאום יש לי קפיצות בלב. דרלין 10 מ"ג גורם לי לרוגע,עייפות אך לא משתק את הקפיצות. הורדתי באישור רופא (קרדיולוג) לפעמיים ביום 5 מ"ג בכדי שלא ארגיש חולשה. לפני כ-3 חודשים הייתי מחוברת להולטר לב והתוצאה: פעימות מוקדמות עליות וחדריות - מה זה אומר? האם כדאי במקום להתחיל עם כדורים ולהיות משועבדת להם ואולי גם אזכה לתופעות לוואי אז כדאי לעשות צריבה/אקפאה אצל מומחה להפרעות קצב? ושאלה נוספת ברשותכם: האם הפרעות קצב באות כתוצאה של עייפות יתר בעבודה, או קיבלתי פתאום בגלל שהורי ז"ל גם היה להם הסטוריה לבבית? סליחה על כל השאלות ואודה על התייחסותכם לשאלותי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קצב-לב

הוספת תגובה

• הפרעות קצב-לב

ד''ר גרי בלומברג
    26/11/2008

שלום

האם נמצאה הפרעת קצב בהולטר בעבר? כי פעימות מוקדמות - אם לא לתקופות ממושכות - לא נחשבים להפרעת קצב שדורש טיפול.

הטיפול בדרלין הוא בעיקר להרגשתך. אם הוא נותן לך הרגשה לא טובה, אולי לא צריך.

צריך לבדוק עם רופא/ת המשפחה האם הייתה אבחנה אחרת של הפרעת קצב מעבר לפעימות מוקדמות. אם לא, ניתן לנסות להוריד את הדרלין - אבל בהדרגה! אם כן יש אבחנה אחרת - יש לשקול טיפול אחר אם ה דרלין עושה אותך עייפה.

פעימות מוקדמות - ממקור עליה או מקור חדר - פעימות ש"קופצות" קצת לפני זמנן. לא תמיד מרגישים אותן אבל יכולות להפריע אם מרגישים אותם. בלילה את מרגישה אותן כי את לא עסוקה בדברים אחרים. שתיית קפאין, פעילות יתר של בלוטת התריס ולחצים נפשיים גורמים לפעימות מוקדמות. גם עבודה מעייפת.

צריבה/הקפאה אינה מתאימה לכל הפרעת קצב.

אין לי מספיק פרטים לתת לך תשובה מדויקת יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לרופאה היקרה

ענת
    26/11/2008

ערב טוב. תחילה, תודה על התייחסותך למכתבי. ברצוני להוסיף: אני סובלת מתת פעילות בלוטת המגן והשימוטו ומטופלת באלטרוקצין- אני לא לגמרי מאוזנת יש לי קצת גבוה ואולי זה גרם לי להפרעות קצב??. האם כל אחד שעובד קשה, או לחוץ בעבודה מקבל פעימות מוקדמות???. עשיתי רק פעם אחת הולטר לב לפני כ-3 חודשים ובפענוח היה כתוב: הפרעת קצב מעלייה ומחדרים וחוץ מיזה אין משהו מיוחד. האם זה חמור??? אהה, ושכחתי להוסיף פרט נוסף: שבעבר עשו לי אקו לב והיה כתוב: הפרעה דיאסטולית 2 ודליפה מינורית במסתם התלת צניפי. זה כל הנתונים שיש לי לגבי הלב. האם את ממליצה שאלך באופן פרטי לקרדיולוג המומחה להפרעות קצב (יש לי בטוחים) במקום שאמתין לתור לקרדיולוג בבית חולים שהתור שלי הוא רק בעוד 5 חודשים. מה דעתך ואת ממש עוזרת לי. תודה מקרב לב על עזרתך ופרוט תשובותיך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פעימות מוקדמות

ד''ר גרי בלומברג
    28/11/2008

שלום

פעימות מוקדמות מהוות בעיה רק עם הן תדירות או ממשוכות (מקור אחד אומר פחות מ 10% של הפעימות לא מסוכן) או אם יש בעית לב אחרת. התוצאות של האקו מראות בעיה ברלקסציה של הלב שלא דורש טיפול ברוב המקרים. הדליפה המינורית - מינורית. סה"כ הלב שלך במצב טוב.

לא ברור מתשובת ההולטר כמה פעימות מוקדמות יש וזה חשוב לגבי משמועתן.

כשאת אומרת "קצת גבוה" האם את מתכוונת ל TSH או ל FT4? עליה ב FT4 עם או בלי ירידה ב TSH סימן של יתר פעילות - ויכול להיות קשור.

אם עשית בדיקות דם ולא היו חריגות ואם לא לוקחת תרופות אחרות (למשל fluoxetine, pseudoephidrine, amytriptylin) אז אני לא רואה צורך בקרדיולוג פרטי. לא ברור לי למה את צריכה קרדיולוג בבית חולים אבל אולי אין לי את כל הפרטים.

לא כל אחד בלחצים או עובד קשה יסבול הפעימות מוקדמות. יש רגישים יותר ורגישים פחות.

לסיכום: אם מדובר בפעימות מוקדמות לא תדירות המצב קיים אצל הרבה אנשים ולא נחשב כמסוכן או דורש טיפול כלשהו. נותנים Deralin וכד' להקלה בלבד.

מקווה שעזרתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ל-ד"ר בלומברג- תשובות לשאלותיך.

ענת
    29/11/2008

שלום רב, תחילה הרבה תודה על התייחסותך. ובכן: ה- TSH - אצלי גבוה ומתקרב ל-8. השאר תקין. רופא המשפחה "נזכר" עכשיו להעלות לי קצת את המינון. אגב הוא טוען שזה מיותר שאלך לאנדוקרינולוג היות והוא יודע גם לאזן (כך הוא טוען..). אם אראה שהוא ימשיך לעשות איתי ניסויים ולא יצליח לאזן אותי, אלך לאנדוקרינולוג, למה הוא קיים?????אני סובלת מתת פעילות והשימוטו. הפעימות מוקדמות מיום ליום מתרבות יותר ויותר וזה לא מוצא חן בעיני, אני מותשת מיזה. דרלין רק מעיייף אך לא משתק את הפעימות הקופצות האלו בלב. הקרדיולוג בבית החולים אמר לי שאם הדרלין לא יעזור מעוניין שאהיה מחוברת למכשיר לופ רקורדר. היות ורוב היום יש לי הפרעה בקצב והתור שלי רק בסוף חודש אפריל לקרדיולוג בבית החולים.- אני מעוניינת ללכת למומחה הפרעות קצב (אני כרגע בתחקיר מי הכי טוב בארץ....)חוץ מיזה שיש לי בטוחים ולמה לסבול ומדוע לא אנצל את הבטוחים.? . ולשאלתך מדוע אני מטופלת בבית חולים? כי התלוננתי בפני רופא המשפחה (לפני כשנה) שאני עייפה ויש לי קוצר נשימה כשאני עולה במדרגות. אז עשו לי אקו לב וראו הפרעה דיאסטלית דרגה 2 ודליפה מינורית, ההפרעות הקצב זה משהו חדש- זה בערך 3 חודשים אחרונים ויום יום זה הולך ומחמיר. רופא המשפחה והקרדיולוג לוקחים אותי יותר ברצינות בגלל שיש לי הסטוריה משפחתית: שני הורי ז"ל סבלו מהלב, ניתוח לב ואירוע מוחי. ואמי ז"ל גם התחילה לסבול מהלב בגילי. עכשיו אחרי שתקראי מה שכתבתי לך, תהיה לי ההרגשה שתצדיקי אותי שאני מעוניינת ללכת בהקדם לקרדיולוג מומחה להפרעות קצב ואולי יש לך עוד משהו להוסיף? ברור שאשמח לקרוא ותודה שוב על העזרה והעידוד, מה הייתי עושה בלעדיכם?.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

ד''ר גרי בלומברג
    29/11/2008

שלום

אני מבינה כמה חשוב לך לקבל חוות דעת של קרדיולוג מומחה בהפרעות קצב. תקבעי תור ותתיעצי. אני בטוחה שזה יעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו