השתנה מרובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השתנה מרובה
    חנן
    14/12/2008

שלום ד"ר . אני בן 58 ולאחרונה שמתי לב שאני רץ במשך הלילה לפחות פעמיים לתת שתן , זה קורה בהפרשים של 3 שעות . עו שמתי לב שאם אני אוכל תפוזים (2 ) לפני השינה אני רץ יותר אם אני לא אוכל תפוזים או אני רץ פעם אחד בלבד . עברתי בדיקות והערמונית קצת מוגדלת בהתאם לגיל . רמת הסוכר אצלי היא בגבול העליון של הנורמה . שאלתי : האם יש קשר לכמות התפוזים ? מדוע תדירות ההשתנה לא קיימת גם במשך היום ? האם זה קשור לערמונית או לרמת הסוכר שהיא בגבול העליון . תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השתנה מרובה

הוספת תגובה

• השתנה מרובה

ד''ר אביבית גולן כהן
    15/12/2008

שלום
    השתנה תכופה בלילה יכולה להתקשר עם כל אחת מהאפשרויות שהעלת ( הגדלה שפירה של הערמונית, סוכרת או צריכה של מוצרי מזון מעוררי השתנה לפני השינה).
    יתכן גם כי קיים גם שילוב של שני דברים או יותר.
    לא ברור לי אם ההגדלה שמצאו אצלך בערמונית יכולה להסביר תלונות כאלו.
    אם רמות הסוכר גבוליות , כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה בשאלת בדיקת העמסת סוכר במטרה לזהות סוכרת בשלביה המוקדמים.
    את צריכת התפוזים כדאי להפחית לתפוז אחד ליום כדי לא להעמיס סוכרים ולהעביר לשעות הבוקר כדי לא לעודד השתנה לילית.

רק בריאות
    ד"ר אביבית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו