פרונקלים באיזור המפעות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרונקלים באיזור המפעות
    מירים
    28/12/2008

דוקטור שלום יש לי בעיה של מספר חודשים מדי פעם יוצאים לי פרונקלים באיזור המפשעה ממש גדולים כמובן שקשה לי ללכת כואב לי ולא נוח מה הסיבה שמופיעים לי הפרונקלים ? וכמו כן נשארים לי צלקות ואודם רב. רופאת עור רשמה לי אנטיביוטיקה האם אני אמורה לקחת אנטיביוטיקה? אוגמנטין 500 מג פעמיים ביום? לשבועיים. האם זה יעזור לי? תודה ויום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרונקלים באיזור המפעות

הוספת תגובה

• הכונה מפשעה

מירים
    28/12/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' אליעזר קיטאי
    28/12/2008

פורונקלים נוצרים עקב זיהום חיידקי בטפולות העור. זיהום נוצר כשהעור פצוע (למשל אם את מגלחת מפשעות) או שאינו נקי. במחלות מסויימות כמו סוכרת יש נטיה לזיהומים (כדאי לבדוק הסוכר..). יש להקפיד על רחצה במים וסבון של המפשעות לפחות פעמיים ביום. במצב קל ניתן לטפל במריחה מקומית. לעיתים צריך לטפל באנטיביוטיקה בכדורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו