איבחון פיברואמילגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איבחון פיברואמילגיה
    פיני
    29/12/2008

היי,איך אפשר לאבחן בבדיקות דם את מחלת הפיברואמילגיה ומחלת הנשיקה? האם 2 מחלות אלו עלולות לגרום לחרדה ודיכאון קל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איבחון פיברואמילגיה

הוספת תגובה

• תשובה מגולש

טל
    30/12/2008

מחלת נשיקה אפשר לזהות בבדיקות דם, פיברומאילגיה לא ניתנת לאבחנה דרך בדיקות. אבחנת פיברומיאלגיה היא ע"י שלילת מחלות אחרות עם סממנים דומים. לשתי המחלות יכול להיות ביטוי דכאוני נפשי במידה זו או אחרת, אך זה לא עיקר התסמין של המחלות הנ"ל. אם יש לך בלוטות לימפה מוגדלות, חום (לא חייב גבוה) תלך לרופא לביצוע בדיקות דם ראשוניות ועפ"י התוצאות שלהן לראות אם בכלל מחלת הנשיקה באה בחשבון. במידה ואין בלוטות ולא ביצעת בדיקות דם מקיפות מזה זמן רב (מעל שנה) הגיע הזמן לבצע ועפ"י התוצאות והתלונות שתציג לרופא אפשר יהיה להמשיך בבירור. ויתקנו אותי הרופאים אם אני טועה ו/או מטעה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון פיברואמילגיה

ד''ר גרי בלומברג
    30/12/2008

שלום, פיני

אני מסכימה עם רוב ממה שכתב אברהם. יש בדיקות דם למחלת הנשיקה ואין ספציפיות לפיברומיאלגיה. בקשר לאבחנה יש סימנים של כאבים באזורים מסוימים שמאוד תומכים באבחנה.

גם נכון שחרדה ודיכאון באים עם, אחרי או לפני מחלות האלו.

אבל - אין צורך בבדיקות דם "מקיפות" או "כלליות" בבן אדם צעיר ללא מחלות רקע וללא תלונות. אם יש תלונות מתאימות למחלת הנשיקה או לפיברומיאלגיה - כן מומלץ להתיעץ ברופא/ת המשפחה. ולפי שיקול דעתו/ה לעשות בירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו