מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריבוי תלונות וכאביםלונה01/01/2009
היי, אני בת 25 שנים. באופן כללי - אני בריאה... אין לי שום מחלה ברורה אבל אני כל הזמן סובלת מכאבים שונים. אני סובלת מעצירות ונפיחות ומטופלת בקונסיל עם שיפור רב. אבל בנוסף לבעיה הזו, אני כל הזמן סובלת מכאבים שונים: כואבות לי הרגליים, הזרועות לפעמים, כל הזמן תפוס לי בגב והכתפיים. אני סובלת לעיתים קרובות מכאבי גרון ואוזניים. אני סובלת מאלרגיות עונתיות. אני הרבה פעמים סובלת מבחילות וחולשה. לאחרונה יש לי כאבים חזקים בבטן ימין מאיזור הרחם ועד איזור הצלע התחתונה. אני רוצה לציין - החיים הנפשיים שלי תקינים לחלוטין. ב"ה אין לי בעיות רציניות בחיים. היחסים עם הבעל מצויינים וגם עם המשפחה. אין כאן עניין רגשי או נפשי. ואני בטוח לא היפוכונדרית. אני באמת סובלת מכאבים לעיתים קרוובת במקומות שונים. הלכתי לרופא גסטרו שטען שיש לי את תסמונתה מעי הרגיז ונתן את הקונסיל. הלכתי לרופאת אלרגיה שאמרה לי מאילו מאכלים או אלרגנים להמנע, ואני נמנעת. הלכתי לרופאת אא"ג שלא מצאה דבר. בדיקות הדם שלי תקינות לחלוטין. אני לא סובלת מEBV/CMV. אין לי בעיות פרקים. ס"ד שלי בגדר הנורמה. הכל אצלי תקין. אז למה אני כל הזמן סובלת מכאבים וכל פעם במקום אחר? אני יודעת שאנשים סובלים מוירוסים לעיתים קרובות. אבל אצלי, מדובר בכאבים שנשארים לתקופה ממושכת. כאבי הרגליים למשל - מדובר בכאבים שאני סובלת מהם מזה שנים. מיפוי עצמות תקין. US תקין. כל בדיקה שאומרים לי אני עושה. אני הולכת לכל רופא שרופא המשפחה ממליץ עליו. אני מתחילה לחשוב שאני משתגעת... שמשהו אצלי בראש אולי לא בסדר. אבל אני באמת באמת סובלת! אני מותשת, אני עייפה, אני סובלת מכאבים. אני לא יודעת לאן לפנות ומה יש לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי....
טל04/01/2009את רושמת שזו לא בעיה רגשית או נפשית אבל מקריאת שאלתך נראה שזה מאוד קשור. את מוטרדת מאוד מהתופעה, מתעסקת בה כל הזמן, הולכת לבדיקות כל הזמן, אז נראה לי שאין מצב שזה לא משפיע רגשית/נפשית. לדעתי יש מצב שמדובר על פיברומיאלגיה וגם מצב נפשי/חרדתי שמוסיף לחגיגה. (נתמך גם ע"י האבחנה של מעי רגיז). לדעתי יש מקום לשקול לקיחת תרופה שתרגיעה אותך רגשית כמו ציפרלקס. אני יודע שזה מאוד מטריד ופוגם מאוד באיכות החיים וההתעסקות בזה והמחשבות על זה מביאות גם לבעיה של חרדה, אפילו שאת לא מרגישה כך. ויתקן אותי הרופא אם אני טועה או מטעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
פרופ' אליעזר קיטאי04/01/2009ישנן תסמונות שונות אצל אנשים צעירים ובריאים לחלוטין הכוללות כאבים שונים, כאבי שלד ומפרקים, כאבי גרון ועוד. תסמונת העייפות הכרונית לדוגמה הינה אחת מהן. ההשערה היא שמדובר בתגובה חיסונית בגוף לגורמים מעוררים כגון וירוסים למשל. במצב זה יש לנסות את כל שיטות הטיפול המוצעות החל מפעילות גופנית מבוקרת, רפואה משלימה ועד תרופות שונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)