מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלת התייעצותטל01/01/2009
שלום לכם יש לי איזו תופעה כבר די הרבה זמן שבאה והולכת והיום הופיעה שוב לאחר רגיעה של כמה שבועות. מידי פעם יש לי תחושות של מין קפיצות קטנות בגוף כמו בהלה, ותחושה שאני כאילו נכבה לחלקיק שניה כמו עיניים שכמעט נעצמות לשניה או כאילו הרדמות לחלקיק שניה, אני אפילו לא יודע כיצד לתאר את התחושה. לרוב בזמן התופעות אני גם עצבני באופן כללי, כאילו לא יכול להשאר במקום אחד וחייב לזוז. לרוב מתווסף לכך גם תחושה של רצון ליציאה או יציאות מעט מעל הרגיל 2-3 במקום אחת ביום. התופעה יכולה להמשך מס' דקות ויכולה לבוא בפרקי זמן של כמה דקות ולהמשך בין שעה לחצי יום. כמו כן זה יכול לקרות מידי יום לתקופה או עם נסיגה של כמה שבועות כמו שהיתה לי עד היום. בנוסף יש לי תופעה שכשאני יושב בערב מול הטלויזיה או בסלון (לא קורה כשאני הולך למיטה לישון למשל), אני נרדם ומתעורר בפתאומיות במעין בהלה או תחושה כאילו איבדתי הכרה אן משהו כזה, זה קורה כאמור בעיקר כשאני יושב מול טלויזיה או בסלון באופן ספונטני וכמעט ולא קרה כשהלכתי לישון במיטה בלילה. ביצעתי מספר פעמים בדיקות דם בלי תוצאות חריגות פרט לכולסטרול מעט גבוה ורמת סוכר בצום של בערך 110 (שמתי לב שזו הרמה שלי מאז שנים רבות), כמו-כן עכשיו מדדתי לחץ דם 3 פעמים ובממוצע יצא 138/90. הייתי בעבר בבירור נוירולוגי חד פעמי שבמהלכו ביצעתי אאג בעירות ללא מימצאים כלשהם, הרופאה אמרה כי היא לא יודעת מה זה יכול להיות וכינתה את זה כהתקפים דמויי אפילפסיה קטנים ואמרה ויתכן כי זה גם בגלל רמה גבולית של B12. שאלותי: * מה יכולה להיות התופעה הנ"ל ? * האם היא נשמעת כמסוכנת, כי אני חושש ודי לא שקט בגללה ? * האם רק בעיה נוירולוגית באה בחשבון ? * היתכן וזו ירידת סוכר שמביאה לתופעות כאלה או שברמות שלי בצום 110 וללא כדורים זה לא יתכן ? * מה ההמלצות שלכם בנושא אני מבקש יעוץ מאחר והתופעה מפריעה לאיכות חיי מאחר ואני גם לא מרגיש בגללה כל כך טוב וגם בגלל שהיא מסיחה לי את הדעת וגורמת לי להתעסק בזה די הרבה במחשבות תודה על הכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' אליעזר קיטאי04/01/2009נתחיל מהדברים הבטוחים והברורים. התופעות אינן על רקע נפילת סוכר. מעבר לכך קשה לי לומר בבטחה אולם מתוך האפשרויות הסבירות הכי מתאים הוא מתח וחרדה. היות שאין לכך בדיקות אבחון מדוייקות צריך לנסות טיפול נגד מתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)