מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקת דםעודד07/01/2009
שלום, אני בן 26 וחצי, בריא (שפעת פעם בחורף וזהו)... לאחרונה ערכתי בדיקת דם ויצאו לי שתי תוצאות חריגות: glucose - 106mg vitamin b12 - 245 הרופא אמר לי ששאר התוצאות בדיוק בנורמה, ובסה"כ הכל בסדר, אך שאעשה בדיקה חוזרת לסוכר בעוד כחודש. האם התוצאות תקינות? עליי לציין שאבי סובל מאי ספיגת ויטמין b12 ומקבל במשך מס' שנים זריקה אחת לכמה זמן. לגבי הסוכר - ייתכן ובחודשיים האחרונים קצת הגזמתי עם מתוקים... האם יש ממה לחשוש? תודה, עודד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
ד''ר גרי בלומברג07/01/2009שלום, עודד
לכל מעבדה ערכים תקינים שונים. קשה לי להתייחס לתוצאת ללא ערכים תקינים במעבדה בה נעשו. נדמה לי שרמת ויטמין B12 של 245 תקין.
לגבי סוכר 106. האם היית בצום של 8 שעות? אם כן, 106 נחשב כערך מעט גבוה. כדאי לחזור על הבדיקה כפעם בחצי שנה. בנוסף מאוד כדאי להימנע כמה שאפשר מאכילת סוכר וקמח לבן ולשמור על משקל גוף תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר בלומברג
עודד08/01/2009לגבי הערכים בטופס בדיקת הדם יש טווח לויטמין 180-600 מ"ג... אציין שאף בבדיקה הקודמת שעשיתי לפני 5 שנים הייתה אותה רמה של ויטמין בערך.. לגבי הסוכר, אכן הייתי בצום של 8 שעות. שוב, ייתכן וקצת הרשתי לעצמי להגזים עם מתוקים כי אף פעם לא סבלתי מבעיית משקל (אני תמיד 57 ק"ג פלוס מינוס).. אודה להתייחסותך.. עודד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות דם
ד''ר גרי בלומברג09/01/2009שלום, עודד
אז רמת ויטמין B12 תקינה. הרמה בדם יכולה להשתנות בהתאם לתזונה של אותם ימים אבל תנודות קלות או בתוך התקין אינן משמועתיות.
סוכר בצום מעל 100 נחשב כמצב "טרום" סוכרת ולכן דרוש מעקב. אין אנו יודעים אם כל מקרה יגיע לסוכרת ממש או בתוך כמה שנים.
מעבר למעקב של בדיקות סוכר בצום אני גם ממליצה לשמור על פחות סוכר וקמח לבן בדיאטה - אבל ההמלצה תקפה בעצם לכולנו. יש רופאים שממליצים על העמסת סוכר. אם תוריד את כמות הממתקים תעשה צעד טוב לבריאותך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)