שאלה חשובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה
    אלמונית
    21/01/2009

לרופאים שלום רב! הנני בת 25 בריאה בד"כ. מזה 4 חודשים יש לי מס תופעות לא ברורות, אתחיל בזאת שהכי מדאיגה אותי יש לי קפיצות שרירים קטנות שאינן כואבות אך נראות לעין בברור במשך כל שעות היממה בכל הגוף מלבד בפנים (בפנים לעיתים רחוקות) בנוסף היתכוציות שרירים כמו אחרי פעילות גופנית והרגשה שהידיים חלשות אחרי פעולות פשוטות (לא באופן רצוף לפעמים יש חולשה ולפעמים לא) וכן כאבים נסבלים במפרקים (גם לא רצוף) ומלווה את כל זה עייפות כללית יכולת שינה של 12-14 שעות ואני קמה עייפה (העייפות התחילה לפני כשנה וחצי-שנתיים) הופיעו לי עגולים שחורים גדולים סביב העיניים עד כדי כך שאנשים מעירים לי שאני זקוקה לשינה כי אני נראית "מותשת"... אני מסתובבת עייפה וחסרת אנרגיה עם תחושת דכדוך. פניתי לנוירולוג שביצע בדיקה גופנית הליכה, אצבע לאף, רפלקסים וכו' שיצאה תקינה וכן הופנתי לבדיקות דם וEMG שיצאו תקינות, פרט למחסור בקריניטין שנמצא חסר בבדיקות דם. אני נוטלת קריניטין כתוסף בהמלצת הרופא. שאלותיי הן 1. מה זה יכול להיות? 2. מה פשר קפיצות השרירים הטורדניות והתכוציות השרירים והחולשה? 3.מה זה קרניטין ומה תפקידו ואך הוא קשור לכל הסיפור הזה (הרופא אמר שקשור לשרירים אך לא פירט) אף רופא/ רוקח ששאלתי לא ידע מה זה קרניטין ומה גורם למחסור, ולקח לי המון זמן להשיג ולרכוש את הקרניטין לאחר טלפונים רבים לקופ"ח. מתנצלת מראש על אורך וכמות השאלות אך אודה לכם מאוד אם תענו לי לשאלותיי בתודה מראש אלמונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• הוספת אינפורמציה

דפנה
    23/01/2009

בהמשך לשאלתי בנוגע לקפיצות שרירים וקרניטין. אני לא יודעת אם זה קשור (אך אולי כן) בנוסף לבעיות שפורטו לעיל, יחד עם העייפות התמידית (שהחלה לפני שנה וחצי לערך) אני סובלת מכאבי ראש שהוגדרו מיגרנה ומכאבי בטן ושילשולים, בבדיקת דגימת צואה נמצא דם והופנתי לגסטרולוג ולבדיקות קולונוסקופיה שמסיבות אנטומיות לא הושלמה ולחוקן בריום שיצאו תקינות, צילומי וושט, קיבה ובדיקה לזהוי חיידקים ויצא תקין, למרות שעדיין היה דם לא נמצאה הסיבה וכך זה נותר עד היום נאמר לי שזה "מעי רגיז" . "מתארחת" אצלי פטרייה בנרתיק ובלחי פנימית בפה כשנה וחצי ושום טיפול לא מזיז אותה משם. עשתי אפילו בדיקת H.I.V שברוך ה' גם הייתה תקינה. וכל התקופה מלווה בעייפות. עם כל זאת המשכתי לחיות את חיי אך עכשיו (4 חודשים) נוספו גם הקפיצות שרירים וכו' וזה כבר ממש מלחיץ. כבר התחלתי לחשוב שאני היפוכונדרית אך רב הבעיות נראות לעין (קפיצות שרירים, פטריה, דם בצואה) ואפילו הרופאים לא יודעים מה לומר ושולחים אותי ללא טיפול ממוקד. אני מרגישה כמו בת 80 כשאני בסה"כ בת 25 ולפני שהכל התחיל הייתי בחורה נמרצת, בריאה ופרט לשפעת בחורף לא חולה . יש חוט מקשר בן כל הסימפטומים לבין השאלה מה21/01 ? אני הוספתי את האינפורמציה כי ראיתי שדילגתם עליי ומאוד חשוב לי לקבל תשובה. שאולי יכולה להגיד סוף סוף מה זה והכי חשוב אך מטפלים כדי שאחזור לעצמי. בתודה מראש. אלמונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה תמיד מדלגים עליי????????????

דפנה
    27/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשוה

ד''ר גרי בלומברג
    27/01/2009

שלום

קודם כל, אני מתנצלת שמשום מה לא קיבלת מענה קודם. לפעמים קשה לראות אילו פניות חדשות בין אלו שכבר נענו. נשתדל יותר.

אני מבינה את הסבל שלך ואת התסכול שלמרות בירור מקיף לא נמצאה סיבה לתלונותיך. האם את או רופא/ת המשפחה חשבתם שאולי הבעיה היא קשורה ללחץ נפשי? בנוכחות בירור תקין, תלונות כמו שלך מאוד קשורות לחרדה ו/או דיכאון. כדאי לתת את הדעת ולנסות תרופות נגד דיכאון/חרדה. ברוב המקרים הטיפול מחזיר את האדם לתפקוד מלא.

לגבי הקרניטין - לפי הספרות רק חוסר חמור - פחות מ 5-10% של הנורמה - מהווה בעיה. החוסר לרוב מולדת או קשור לתרופות מסוימות. אם את לוקחת תוספת לא צריך להיות בעיה. לא נראה לי שהתלונות שלך קשורות לחוסר קרניטין.

קפיצות שרירים = פסיקולציות עם EMG תקין ככל הנראה יותר נפוץ מאשר ידענו קודם. התופעה מטרידה ומדאיגה אבל מוחמרת ע"י תגובות של לחץ וחרדה. מה שעושה מעגל סגור. אני חוזרת וממליצה לנסות תרופות נוגדות דיכאון/חרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו